• Dansk proteinpulver
  • Dag-til-Dag
  • Fri fragt over 399,-
  • Fragt: Kun 29,- | Gratis over 299,-
  • E-mærket

Brug for hjælp? 96 525 525

Bestil inden 16:0016:00

Næste afsendelse

00: 00: 00

Så sender vi i dag

Leveres mandag med GLS

Red Bull koffein?

Koffein fra Bodylab banner
,

Koffein er nok det mest anvendte opkvikkende stof overhovedet. Mange indtager koffein som kosttilskud, i form af koffeinpiller og lignende produkter, men de fleste indtager det via drikke som indeholder koffein. Kaffe og te er nok de mest udbredte kilder til koffein. Men der er også mange som får koffein igennem energidrikke som Red Bull.

Der findes mange kilder til koffein

Koffein er det vigtigste, aktive stof i kaffebønner. Herudover findes koffein også i te og kolanødder, samt i mere end 60 forskellige planter. Koffein har dog haft forskellige navne, alt efter kilden. Det stof man fandt i kolanødder blev eksempelvis kaldt kolatin, og stoffet i te blev kaldt tein. Det var først da den kemiske struktur af molekylerne blev bestemt, at man blev klar over at det var det samme stof.

Hvordan virker koffein?

Koffein påvirker centralnervesystemet, så man bliver mere vågen, udholdende og får en bedre reaktionsevne. Det bruges derfor ofte af sportsfolk, da det har en præstationsfremmende effekt. Der er også mange som bruger koffein til at holde sig vågen, eller holde sig mere frisk på jobbet. Koffein virker bedst i forhold til udholdenhedssport. De fleste undersøgelser, som dokumenterer en positiv effekt, gør det i forhold til sportsgrene som har en vis varighed.

Der er dog undersøgelser som viser, at koffein også har en positiv effekt på styrken. En amerikansk undersøgelse fra universitetet i Nebraska viste eksempelvis, at mænd som har erfaring inden for styrketræning, øgede deres bænkpres med 2,5 kg, og de tog samtidig flere gentagelser med 80 % af deres 1RM, hvis de indtog koffein i forbindelse med træningspasset.

Hvor meget koffein er der i Red Bull?

Red Bull med koffein er en energidrik, som tidligere ikke måtte sælges her i landet pga. sit høje koffeinindhold. Red Bull indeholder præcis 320 mg koffein per liter hvilket gør, at den efter de nye regler for koffeinindhold er lovlig at sælge i DK. Drikken findes i dåseform på 250 ml og en dåse Red Bull indeholder således 80 mg koffein. Det svarer til koffeinindholdet i kaffe og ca. det dobbelte af koffeinindholdet i te.

Red Bull indeholder store mængder sukker

Ud over koffein indeholder Red Bull også energigivende stoffer som aminosyren taurin samt glukoronolakton. Red Bull med koffein indeholder dog også store mængder sukker, hvorfor et lettere alternativ hvis man søger et energitilskud, vil være koffeintabletter. Det gør sig specielt gældende, hvis man forsøger at tabe sig.

,

Andre spørgsmål:

Har du nogle spørgsmål eller kommentarer? Deltag her:

Facebook

114.000 +

Instagram

65.300 +

Bliv en del af Team Bodylab

Vil du have træningsinspiration, eksklusive tilbud og rabatkoder sendt direkte til dig? Tilmeld dig i dag, og få alle fordelene.

Du er nu en del af Team Bodylab

Bodylab og vores partnere anvender cookies til at give dig den bedst mulige personlige oplevelse på vores hjemmeside, samt til annoncering og analyse.