• Dansk proteinpulver
  • Dag-til-Dag
  • Fri fragt over 399,-
  • Fragt: Kun 29,- | Gratis over 299,-
  • E-mærket

Brug for hjælp? 96 525 525

Bestil inden 16:0016:00

Næste afsendelse

00: 00: 00

Så sender vi i dag

Leveres mandag med GLS

Koffeintabletter eller kaffe?

Koffein fra Bodylab banner
,

Mange vil sikkert fristes til at spørge om det er nødvendigt at supplere med et tilskud af koffein i tabletform, og om man ikke bare kunne drikke et par kopper kaffe i stedet for? Det mest nærliggende svar på dette spørgsmål vil selvfølgelig være, at jo det kunne man da godt, men det gør rent faktisk en forskel om det er kaffe eller koffein i ren form – fx som koffeintabletter.

Den Canadiske koffein ekspert, T. E. Graham, har lavet et forsøg, hvor man sammenlignede brugen af kaffe og brugen af koffein i vand, for at se på forskellen i præstationsfremmende egenskaber. Forsøget var udformet, så man havde 5 forskellige grupper. Grupperne var fordelt således:

Gruppe 1: indtog rent vand
Gruppe 2: indtog vand med koffein
Gruppe 3: indtog almindeligt kaffe
Gruppe 4: indtog koffeinfri kaffe
Gruppe 5: indtog koffeinfri kaffe tilsat koffein

Hos alle forsøgspersonerne i de grupper som indtog noget koffeinholdigt, lå koffein mængden på 4,5 mg/kg. Hos alle forsøgspersonerne som indtog noget koffeinholdigt, kunne man registrere en stigning i blodkoncentrationen af adrenalin.

Det overraskende resultat var så bare, at i en test, hvor man testede forsøgspersonernes performance på en cykel, var det kun forsøgspersonerne som havde indtaget koffein i vand der cyklede længere og hurtigere end de andre. Det er mildest talt overraskende, da man altid har troet at et par kopper kaffe ville være præstationsfremmende netop pga. koffeinindholdet. Meget tyder dog på, at nogle af de 200 forskellige stoffer der er i kaffe, på en eller anden måde neutraliserer koffeinets normale præstationsfremmende effekt.

,

Andre spørgsmål:

Har du nogle spørgsmål eller kommentarer? Deltag her:

Facebook

114.000 +

Instagram

65.300 +

Bliv en del af Team Bodylab

Vil du have træningsinspiration, eksklusive tilbud og rabatkoder sendt direkte til dig? Tilmeld dig i dag, og få alle fordelene.

Du er nu en del af Team Bodylab

Bodylab og vores partnere anvender cookies til at give dig den bedst mulige personlige oplevelse på vores hjemmeside, samt til annoncering og analyse.