• Dansk proteinpulver
  • Dag-til-Dag
  • Fri fragt over 399,-
  • Fragt: Kun 29,- | Gratis over 299,-
  • E-mærket

Brug for hjælp? 96 525 525

Bestil inden 16:0016:00

Næste afsendelse

00: 00: 00

Så sender vi i dag

Leveres mandag med GLS

Koffein i Danmark?

Koffein fra Bodylab banner
,

I Danmark kan koffein købes som kosttilskud i form af piller, tabletter eller pulver.

Hvad er koffein?

Koffein er det vigtigste, aktive stof i kaffebønner. Herudover findes koffein også i te og kolanødder, samt i mere end 60 forskellige planter. Koffein har dog haft forskellige navne, alt efter kilden. Det stof man fandt i kolanødder blev eksempelvis kaldt kolatin, og stoffet i te blev kaldt tein. Det var først da den kemiske struktur af molekylerne blev bestemt, at man blev klar over at det var det samme stof. Koffein påvirker centralnervesystemet, så man bliver mere vågen, udholdende og får en bedre reaktionsevne.

Hvor meget koffein indeholder kaffe?

I kaffe er indholdet af koffein mellem 50-100 milligram pr. kop – det er ca. dobbelt så meget koffein som te indeholder. Kaffens indhold af koffein er afhængig af kaffemærke samt naturligvis hvor stærk du laver kaffen.

Fødevarestyrelsens anbefalinger

Ifølge Fødevaredirektoratets Drogeliste, må det daglige indtag af koffein fra enkelte fødevarer ikke overstige 300 milligram per dag. Det gælder også fødevarer med højt koffeinindhold, som fx læskedrikke med maté og guarana.

Koffeinindholdet i drikke må max være 320 milligram pr. liter. Tidligere var det maksimale indhold af koffein pr. liter på det halve.

Hvordan fremstilles koffein til kosttilskud

Kosttilskud som indeholder koffein fremstilles ofte på basis af den sydamerikanske plante guarana. Det fremgår dog ikke altid tydeligt, hvor meget koffein der findes i en dosis. Koffeinindholdet afhænger dels af mængden af guarana(ekstrakt) i produktet og dels af, hvor kraftig ekstrakten er. Indeholder produktet blot guaranapulver, er koffeinindholdet sandsynligvis meget lavt og produktet dermed uden virkning.

Bodylabs koffein er baseret på guaranaekstrakt

Bodylab koffein er baseret på guaranaekstrakt. Når der er tale om guaranaekstrakt, og ikke guaranapulver, så kan du være sikker på at indholdet i hver enkelt tablet er i overensstemmelse med deklarationen.

100 mg koffeintabletter baseret på guaranaekstrakt kan købes på Bodylab.dk

,

Andre spørgsmål:

Har du nogle spørgsmål eller kommentarer? Deltag her:

Facebook

114.000 +

Instagram

65.300 +

Bliv en del af Team Bodylab

Vil du have træningsinspiration, eksklusive tilbud og rabatkoder sendt direkte til dig? Tilmeld dig i dag, og få alle fordelene.

Du er nu en del af Team Bodylab

Bodylab og vores partnere anvender cookies til at give dig den bedst mulige personlige oplevelse på vores hjemmeside, samt til annoncering og analyse.