• Dansk proteinpulver
  • Dag-til-Dag
  • Fri fragt over 299,-
  • Fragt: Kun 29,- | Gratis over 299,-
  • E-mærket

Brug for hjælp? 96 525 525

Bestil inden 16:0016:00

Næste afsendelse

00: 00: 00

Så sender vi i dag

Leveres mandag med GLS

Blodsukker - hvad betyder det?

Blodsukker er den almindelige betegnelse for mængden af sukker i blodet. Raske personer uden sukkersyge har normalt en blodsukkerværdi på mellem 3 og 7 mmol/l. Hvis man har sukkersyge, vil mængden af blodsukker stige til over 7 mmol/l. Det gør sig gældende ved både type 1 og type 2 diabetes. 

BlodsukkerI fastende tilstand er blodsukkeret nogenlunde konstant og holder sig imellem de nævnte 3-7 mmol/l. Men hver gang, man spiser et måltid, så stiger ens blodsukker. Hvor meget det stiger, og over hvor lang en periode, afhænger af måltidets sammensætning. Det er ikke unormalt, at blodsukkeret stiger til op imod 10 mmol/l efter et stort måltid.

Blodsukker niveauet reguleres af hormonet insulin. Når vi har spist et måltid, så udskiller bugspytkirtlen insulin, som virker ved at binde sig til molekyler på celleoverflader, de såkaldte insulinreceptorer. Når insulin bindes til receptorerne øges bl.a. transporten af glukose ind i cellen. Derved sænkes blodsukkeret igen efter et måltid.

Blodsukker og vægttab

I forbindelse med et vægttab er det vigtigt at kontrollere sit blodsukker. For højt blodsukker, hvilket typisk opstår, når man spiser kulhydratkilder med et højt glykæmisk indeks, er ikke befordrende for vægttab. Og typisk efterfølges det af et hurtigt fald i blodsukkeret, hvor blodsukkeret typisk vil være ret lavt en kort periode. Dette giver for mange en sultfornemmelse, der gør, at de spiser mere, end de ville, hvis de havde spist fødevarer med et lavere glykæmisk indeks. Derfor er det vigtigt, at man sørger for at følge en diæt, som er sat sammen på en sådan måde, at ens blodsukker holdes nogenlunde jævnt henover dagen. Dette er helt klart at foretrække, hvis man ønsker at tabe sig. Vælger du en af de hurtige slankekure, kan du meget vel risikere at tage det hele på igen.

  • For højt blodsukker gennem længere tid kan medføre stor tørst, træthed og vægttab.
  • For lavt blodsukker gennem længere tid kan medføre uro, sult, irritation, træthed og koncentrationsbesvær.

Mineralet krom har en positiv effekt på blodsukkeret. Krom indgår i et stof, som regulerer kroppens evne til at tåle sukker, og krom aktiverer insulin, så det virker bedre. Der findes kosttilskud, som kan bidrage til at holde blodsukkeret under kontrol. Bl.a. slankepulver eller slankepiller som Trimlet, som er tilsat krom for øget effekt. 

Andre spørgsmål:

Har du nogle spørgsmål eller kommentarer? Deltag her:

Facebook

114.000 +

Instagram

65.000 +

Bliv en del af Team Bodylab

Vil du have træningsinspiration, eksklusive tilbud og rabatkoder sendt direkte til dig? Tilmeld dig i dag, og få alle fordelene.

Du er nu en del af Team Bodylab

Bodylab og vores partnere anvender cookies til at give dig den bedst mulige personlige oplevelse på vores hjemmeside, samt til annoncering og analyse.