• Dansk proteinpulver
  • Dag-til-Dag
  • Fri fragt over 399,-
  • Fragt: Kun 29,- | Gratis over 299,-
  • E-mærket

Brug for hjælp? 96 525 525

Bestil inden 16:0016:00

Næste afsendelse

00: 00: 00

Så sender vi i dag

Leveres mandag med GLS

Kreatin pulver / creatin pulver eller kreatin kapsler?

Kreatin fra Bodylab

Kreatin er et naturligt forekommende stof, som kroppen selv producerer. Syntesen af kreatin sker i nyrerne, leveren og i mindre grad i bugspytkirtlen. Vi producerer selv omkring 1 g kreatin om dagen. Den resterende del af den kreatin der findes i kroppen, får vi via kosten. Med mindre man lever som vegetar, så får man omkring 1 g kreatin fra kosten på daglig basis. Kød er den fødevarekilde som indeholder mest kreatin, hvilket er forklaringen på at vegetarer ofte har lavere koncentrationer af kreatin i kroppen.

Sådan produceres kreatin

Man kunne i teorien godt fremstille kreatin, med udgangspunkt i den proces som kroppen anvender, men det er alt for dyrt og besværligt. Når man fremstiller kreatinpulver, så bruger man en metode man har kendt til i over hundrede år. Metoden består i at lade cyanamid reagere med eddikesyre og et natriumsalt, der hedder natriumsarcosinat. Det blander man under høj pH ved cirka 80 grader, og efter grundig omrøring, nedkøling til 30 grader og en oprensning, har man relativt rent kreatin monohydrat. Monohydrat betyder at der er et molekyle vand forbundet med hvert molekyle kreatin, og det er sådan stort set alt kreatin sælges.

Kreatinpulver vs. Kreatintabletter

Kreatin kan fås både som kreatinpulver, og som kreatintabletter. Mange er i tvivl om hvorvidt de skal vælge pulver eller tabletter. Kreatinpulver er en anelse billigere end kreatintabletter, og derfor er det også det som de fleste vælger. Der er dog visse fordele ved kreatintabletter. De er nemmere at håndtere og dosere, og er lettere at have med på farten. Det er noget lettere at skylle et par tabletter ned, end at skulle blande en kreatindrik. Så der er praktiske fordele i at vælge tabletter over pulver.

Det er dog vigtigt at understrege, at Kreatinpulver virker på samme måde som kreatintabletter.

Spørgsmål:

Har du nogle spørgsmål eller kommentarer? Deltag her:

Facebook

114.000 +

Instagram

65.300 +

Bliv en del af Team Bodylab

Vil du have træningsinspiration, eksklusive tilbud og rabatkoder sendt direkte til dig? Tilmeld dig i dag, og få alle fordelene.

Du er nu en del af Team Bodylab

Bodylab og vores partnere anvender cookies til at give dig den bedst mulige personlige oplevelse på vores hjemmeside, samt til annoncering og analyse.