• Dansk proteinpulver
  • Dag-til-Dag
  • Fri fragt over 399,-
  • Fragt: Kun 29,- | Gratis over 299,-
  • E-mærket

Brug for hjælp? 96 525 525

Bestil inden 16:0016:00

Næste afsendelse

00: 00: 00

Så sender vi i dag

Leveres mandag med GLS

Proteinkuren

Proteinpulver Bodylab Whey 100 Banner

Nu er ”proteinkuren” og begrebet ”kur” i almindelighed fy-fy ord blandt diætister og ernæringseksperter, da der ikke findes nogen magisk kur, som kan føre til sundhed og vægttab. Det eneste som hjælper på den front er en omlægning af ens livsstil. Der ligger dog heller ikke mere i ordet ”proteinkur”, end nogle generelle retningslinjer for hvordan ens kost bør struktureres, hvis man er interesseret i sundhed og vægttab. Så når ordet proteinkur anvendes i denne artikel, så refereres der til en kost hvor protein indtaget er i fokus, og ikke til en ”ugens slankekur i Familie Journalen” diæt.

En proteinkur øger mæthedsfornemmelsen

En kost hvor indtaget af protein er højt giver en større mæthedsfornemmelse. Spiser du 100 kcal fra en proteinkilde, sammenlignet med 100 kcal fra en fedt- eller kulhydratskilde, så vil proteinkilden give en langt større mæthedsfornemmelse. Dette er fordelagtigt hvis man vil tabe sig, eller bare holde vægten.

En proteinkur øger forbrændingen

En kost hvor protein indtaget er højt, har også den effekt, at den øger forbrændingen. Den fødevare-inducerede-termogenese (FIT) er langt større ved indtagelse af protein, end ved indtagelse af fedt og kulhydrater. Når du spiser 100 kcal protein, øges forbrændingen med op til 30 kcal. Hvis du spiser fedt, stiger forbrændingen kun med 1-2 kcal, og efter kulhydrat indtagelse med 5-10 kcal. Så en proteinkur vil gøre det langt lettere at tabe sig.

En proteinkur giver en større bevarelse af muskelmassen

Ens muskelmasse spiller en væsentlig rolle i opretholdelsen af en høj forbrænding. Hvis man mister muskelmasse, så falder ens forbrænding samtidig. Så når man ønsker at tabe sig, så er det vitalt, at man bevarer så meget muskelmasse som muligt, og fokuserer vægttabet på at minimere fedtmassen. Når man følger en proteinkur, så bliver tabet af muskelmasse langt mindre, til trods for at man ligger i kalorieunderskud. Så protein har en bevarende effekt på muskelmassen.

En proteinkur er en glimrende måde at bygge sin kost op på, hvis man er interesseret i vægttab og sundhed. Den har en lang række sundhedsmæssige gevinster sammenlignet med mere traditionelle måder at bygge sin kost op på. En proteinkur kan ligeledes bidrage til at sænke blodtrykket og kolesteroltallet. Og en proteinkur kan følges af alle, uanset sundhedstilstand. Man bør dog undgå et højt proteinindtag, hvis man har en nyresygdom, eller nedsat nyrefunktion, da syge nyrer ikke kan håndtere så højt et protein indtag. Der er dog ingen problemer forbundet med et højt proteinindtag, hvis man har sunde og raske nyrer.

En proteinkur i praksis

Vil du gerne prøve en såkaldt proteinkur så kan du med fordel læse artiklen ’3+2 diæten’. Artiklen indeholder en kostplan til vægttab med fokus på højt indtag af protein med i stil med de mange andre proteinkure der findes på markedet.

Har du nogle spørgsmål eller kommentarer? Deltag her:

Facebook

114.000 +

Instagram

65.300 +

Bliv en del af Team Bodylab

Vil du have træningsinspiration, eksklusive tilbud og rabatkoder sendt direkte til dig? Tilmeld dig i dag, og få alle fordelene.

Du er nu en del af Team Bodylab

Bodylab og vores partnere anvender cookies til at give dig den bedst mulige personlige oplevelse på vores hjemmeside, samt til annoncering og analyse.