• Dansk proteinpulver
  • Dag-til-Dag
  • Fri fragt over 399,-
  • Fragt: Kun 29,- | Gratis over 299,-
  • E-mærket

Brug for hjælp? 96 525 525

Bestil inden 16:0016:00

Næste afsendelse

00: 00: 00

Så sender vi i dag

Leveres mandag med GLS

Virker kreatin ethyl bedre?

Kreatin fra Bodylab

Kreatin er et af de mest veldokumenterede kosttilskud der findes, og mange idrætsudøvere verden over har brugt det med succes. Siden kreatin kom på markedet i starten af 1990’erne, har man forsøgt at designe kreatinprodukter som virker bedre end det oprindelige kreatin-monohydrat. Nogle af disse kreatin forbindelser er eksempelvis kreatin-ethyl-ester, kreatin-phosphat-ester, tri-kreatin-phosphat og kreatin-phosphat-malate. Ingen af disse har dog vist sig bedre end kreatin-monohydrat.

Kreatin-monohydrat er stadigvæk bedst

Mange firmaer har forsøgt at sælge disse kreatin forbindelser, med budskabet om at de fungerer bedre end kreatin-monohydrat. Det sidste skud på stammen er kreatin-ethyl-ester. Der er stadigvæk mange som tror, at kreatin-ethyl-ester er mange gange bedre end kreatin-monohydrat. Desværre er det ikke andet end en markedsføringsløgn. Og der findes faktisk undersøgelser som dokumenterer dette. Som eksempelvis undersøgelsen her. Undersøgelsen viser tydeligt, at kreatin-ethyl-ester faktisk er dårligere end ganske almindeligt kreatin-monohydrat, når det handler om at øge musklernes indhold af kreatin. Desuden gælder det også, at en mindre procentdel af tørvægten er kreatin i disse modificerede kreatintyper.

Kreatin-monohydrat er samtidig et billigere valg

Når det nu forholder sig sådan, at kreatin-monohydrat faktisk er bedre end alle de nyere kreatinforbindelser, herunder også kreatin-ethyl-ester, så man kan roligt holde sig til det gode gamle kreatin-monohydrat. En anden fordel er, at kreatin-monohydrat noget billigere end kreatin-ethyl-ester. Så man får ikke kun et bedre produkt, man sparer også penge.

 

Kilder:

*The effects of creatine ethyl ester supplementation combined with heavy resistance training on body composition, muscle performance, and serum and muscle creatine levels. Spillane M, Schoch R, Cooke M, Harvey T, Greenwood M, Kreider R, Willoughby DS.


Creatine ethyl ester rapidly degrades to creatinine in stomach acid. This research was presented at the 4th Annual International Society of Sports Nutrition Conference (Las Vegas, USA)

Spørgsmål:

Har du nogle spørgsmål eller kommentarer? Deltag her:

Facebook

114.000 +

Instagram

65.300 +

Bliv en del af Team Bodylab

Vil du have træningsinspiration, eksklusive tilbud og rabatkoder sendt direkte til dig? Tilmeld dig i dag, og få alle fordelene.

Du er nu en del af Team Bodylab

Bodylab og vores partnere anvender cookies til at give dig den bedst mulige personlige oplevelse på vores hjemmeside, samt til annoncering og analyse.