• Dansk proteinpulver
  • Dag-til-Dag
  • Fri fragt over 399,-
  • Fragt: Kun 29,- | Gratis over 299,-
  • E-mærket

Brug for hjælp? 96 525 525

Bestil inden 16:0016:00

Næste afsendelse

00: 00: 00

Så sender vi i dag

Leveres mandag med GLS

Kreatin monohydrat - hvad er det?

Kreatin fra Bodylab

Kreatin findes i mange forskellige forbindelser, såsom kreatinethylester, kreatinnitrat, kreatinhydroklorid osv.  Men den mest anvendte kreatinforbindelse, når vi snakker om kosttilskud, er kreatinmonohydrat.

Hvad er kreatin?

Kreatin er en modificeret aminosyre, dannet ved en enzymreaktion fra arginin, glycin og methionin. For almindelige (kødædende) mennesker dannes omkring halvdelen af deres kreatin ved denne reaktion, og resten indtages i færdig form fra kødprodukter. Når endelsen monohydrat kommer på, er det udelukkende fordi, at saltet binder et vandmolekyle (køkkensalt findes normalt som et hexahydrat, altså med 6 vandmolekyler bundet). Dette har ikke anden betydning, end at man skal være opmærksom på, hvor stor en bestanddel af den samlede mængde af pulveret der er kreatin, og hvor stor en del der er salt. For kreatinmonohydrat gælder, at cirka 88 % af tørvægten er kreatin.

Sådan produceres kreatin industrielt

Man kunne i teorien godt fremstille kreatin, med udgangspunkt i den proces som kroppen anvender, men det er alt for dyrt og besværligt. Når man fremstiller kreatinpulver, så bruger man en metode man har kendt til i over hundrede år. Metoden består i at lade cyanamid reagere med eddikesyre og et natriumsalt, der hedder natriumsarcosinat. Det blander man under høj pH ved cirka 80 grader, og efter grundig omrøring, nedkøling til 30 grader og en oprensning, har man relativt rent kreatinmonohydrat. Monohydrat betyder at der er et molekyle vand forbundet med hvert molekyle kreatin, og det er sådan stort set alt kreatin sælges.

Kreatinmonohydrat er stadigvæk kongen

Der er som sagt stødt en del nye kreatinforbindelser til igennem tiden, men til trods for massiv markedsføring, så har ingen af dem vist sig at være mere effektive end ganske almindelig kreatinmonohydrat. Det seneste skud på stammen var kre-alkalyn. Mange opfattede det som værende bedre end kre-alkalyn, men undersøgelser har senere hen vist, at det ikke forholder sig sådan. En af disse undersøgelser kan man finde i nedenstående artikel.

Kilde:

http://news.bodylab.dk/sporg-eksperterne/4218-er-kre-alkalyn-bedre-end-almindelig-kreatin

Spørgsmål:

Har du nogle spørgsmål eller kommentarer? Deltag her:

Facebook

114.000 +

Instagram

65.300 +

Bliv en del af Team Bodylab

Vil du have træningsinspiration, eksklusive tilbud og rabatkoder sendt direkte til dig? Tilmeld dig i dag, og få alle fordelene.

Du er nu en del af Team Bodylab

Bodylab og vores partnere anvender cookies til at give dig den bedst mulige personlige oplevelse på vores hjemmeside, samt til annoncering og analyse.