• Dansk proteinpulver
  • Dag-til-Dag
  • Fri fragt over 399,-
  • Fragt: Kun 29,- | Gratis over 299,-
  • E-mærket

Brug for hjælp? 96 525 525

Bestil inden 16:0016:00

Næste afsendelse

00: 00: 00

Så sender vi i dag

Leveres mandag med GLS

Hvad gør proteinpulver og hvad er dets virkning

Proteinpulver Bodylab Whey 100 Banner


Proteinpulver er nok det mest anvendte kosttilskud på markedet overhovedet – og med god grund. Muskler opbygges af protein, og får man ikke tilstrækkeligt med protein, så får man ikke noget ud af den tid, man investerer i træningscentret. Det mest populære proteinpulver er whey proteinpulver, eller valleproteinpulver på dansk, men der findes mange forskellige typer af proteinpulver. Herunder blandt andet kaseinproteinpulver, risproteinpulver, sojaproteinpulver osv. Lad os se på, hvordan proteinpulver virker.
 

Proteiner er opbygget af aminosyrer

Proteinpulver, eller protein generelt, består af aminosyrer. Når mange aminosyrer er bundet sammen, så kaldes det et protein. Der findes 20 standard aminosyrer, som indgår i menneskekroppens proteinsyntese. Heraf er de 8 aminosyrer essentielle. Det vil sige, at de skal tilføres via kosten.
 
En binding mellem to aminosyrer kaldes en peptidbinding. Peptidbindingen går fra carboxylgruppen, på den ene aminosyrer, til aminogruppen på den anden aminosyrer. Hvis flere aminosyrer er bundet sammen, kaldes det ikke længere end peptidbinding men en dipeptid, tripeptid osv., alt efter hvor mange aminosyrer, der er bundet sammen. Større strukturer af aminosyrer kaldes et polypeptid, hvis der er op mod 50 aminosyrer. Større strukturer benævnes et protein.
 
Når vi indtager protein via kosten, eller via proteinpulver, nedbrydes peptidbindingerne i proteinet, så kroppen har en mængde frie aminosyrer at arbejde med. Disse frie aminosyrer sammensættes igen til specifikke proteiner, som kroppen kan bruge. Når vi taler om styrketræning, bruges aminosyrerne til opbygning af nyt muskelvæv.

Proteinpulver virkning
 

Proteinpulver har ikke en isoleret ”virkning”

Mange har den opfattelse, at proteinpulver har en isoleret ”virkning”, forstået sådan at proteinpulver går ind og virker på en specifik måde. Sådan fungerer proteinpulver ikke. Det er ikke ligesom kreatin, som virker præstationsfremmende, når kreatinkoncentrationen i musklerne når et vist niveau. Proteinpulver er et kosttilskud ligesom en vitaminpille. Proteinpulver gør det lettere at få dækket sit daglige behov for protein. Det er hele formålet med at indtage proteinpulver. Derfor skal man ikke forvente en magisk effekt, når man supplerer sin kost med proteinpulver. Proteinpulver kan ej heller kompensere for en dårlig kost. Hvis kostplanen halter, vil det, at tilføje proteinpulver, ikke have den store betydning for resultaterne af træningen, men det er i øvrigt en generel ting i forhold til kosttilskud. Man optimerer først sit træningsprogram og sin kostplan, før man tilføjer kosttilskud. Kosttilskud støtter op omkring en fornuftig kostplan.
 

Har du nogle spørgsmål eller kommentarer? Deltag her:

Facebook

114.000 +

Instagram

65.300 +

Bliv en del af Team Bodylab

Vil du have træningsinspiration, eksklusive tilbud og rabatkoder sendt direkte til dig? Tilmeld dig i dag, og få alle fordelene.

Du er nu en del af Team Bodylab

Bodylab og vores partnere anvender cookies til at give dig den bedst mulige personlige oplevelse på vores hjemmeside, samt til annoncering og analyse.