• Dansk proteinpulver
  • Dag-til-Dag
  • Fri fragt over 399,-
  • Fragt: Kun 29,- | Gratis over 299,-
  • E-mærket

Brug for hjælp? 96 525 525

Bestil inden 16:0016:00

Næste afsendelse

00: 00: 00

Så sender vi i dag

Leveres mandag med GLS

Smoothie – et sundt og nærende mellemmåltid

Smoothie er et nyt ord i dansk retsstavning. For blot få år siden fandtes der kun milkshakes, og med få varianter fungerede de mest som dessert og som alternativ til ispinden på en varm sommerdag. Nu er smoothien kommet på banen, og med et væld af sunde og nærende opskrifter kan den kombineres, så den både rammer den helt rigtige smag og de krav til næringsmæssigt indhold, man måtte have.

En smoothie er en lækker og sund drink, som typisk bliver lavet ved at blende frugt eller grønt blandet med vand, mælk eller yoghurt og evt. proteinpulver. Smoothies popularitet er steget kraftigt herhjemme, i takt med at vi er blevet mere bevidste om vores sundhed og dermed kost. En smoothie fungerer både perfekt som et sundt og vitaminrigt mellemmåltid og som en lækker forfriskende snack, når du har lyst til noget sødt.

Smoothie med protein giver stabil energi

Udover de sunde kulhydrater, som du får via frugt og grønt, er det en god ide at tilsætte proteinpulver til din smoothie. En smoothie uden protein har nemlig tendens til at have overvægt af naturlige sukkerstoffer, som giver en hurtig blodsukkerstigning for efterfølgende at styrtdykke og efterlade dig sliksulten, træt og uoplagt. Er der protein i din smoothie bremses blodsukkerstigningen til fordel for et længerevarende energitilskud. Protein har desuden den fordel, at det mætter bedre end fx kulhydrater.

Valleprotein-pulver (whey protein), som er udvundet fra mælk, er rigtig populært, pga. den optimale aminosyrefordeling og den rene smag. Proteinpulver udvundet af sojabønner kan også benyttes.

Vi har her samlet en række spændende opskrifter på velsmagende smoothies, der naturligvis kan varieres efter dine egne ønsker.

Slankemiddel fra Bodylab Banner

Hvordan laver jeg en smoothie?

Sunde smoothies er lette at lave, det eneste du behøver er en blender, det frugt du holder mest af og evt. proteinpulver. Hvis du ikke bryder dig om den lidt tykke konsistens, kan du tilsætte vand eller lidt mælk eller yoghurt. Du kan også blende isterninger med for at få den kold, hvis blenderen kan klare det. Frys eventuelt frugtstykker og brug dem i stedet for isterninger. Kun fantasien sætter grænser...

Lækre proteinholdige smoothies

– opskrifter på et sundt og styrkende mellemmåltid

Nedenstående protein smoothies er alle fyldt med proteiner og antioxidanter. Andre frugter kan tilsættes eller erstatte de valgte. Eksperimenter selv og send os gerne dine bedste protein smoothie opskrifter.

protein smoothie

Banana Power Smoothie

35 g Bodylab Whey protein pulver (Jordbær, banan)
3 g Bodylab Kreatin
2 bananer
5-6 frosne jordbær
300 ml yoghurt
En lille håndfuld mandler
2 tsk honning
Evt. 2-3 isterninger

Fruity Whey Protein Smoothie

35 gram Bodylab Whey protein pulver (Jordbær, banan, fersken & appelsin)
En halv banan
3-4 jordbær
En lille håndfuld blåbær
150 ml skummet mælk
150 ml yoghurt
2-3 isterninger

Blueberry smoothie

30 g Bodylab Whey protein pulver (Banan, vanille)
300 ml skummet mælk
En håndfuld blåbær
En halv banan
10 g mandler eller paranødder

Fuzzy Yogurt Smoothie

30 g Bodylab Whey protein pulver (Fersken & appelsin)
250 ml neutral fedtfattig yoghurt
125 ml skummet mælk

Orange Peach Banana Smoothie

30 g Bodylab Whey protein pulver (Fersken & appelsin)
125 ml skummet mælk
En halv banan
3-4 isterninger

Fremgangsmåde: Alle ingredienserne smides i en blender og blendes i 30- 60 sek. Er smoothien for tyk i konsistensen kan konsistensen tilpasses ved at tilsætte vand (evt. mælk).

Gode råd når du laver smoothies

  1. Vælg modne frugter da disse giver en bedre smag.
  2. Anvend gerne økologisk dyrket frugt.
  3. Undgå klumper ved at hæld lidt væske i bunden af blenderen inden du tilsætter frugt og proteinpulver.
  4. Drikker du ikke hele smoothien på én gang kan resten gemmes i køleskabet til senere.
  5. Din smoothie kan sødes yderligere ved brug af fx honning eller rørsukker. Du kan også spare på kalorierne ved at benytte dig af sødemidlet SØD, som forhandles i diverse supermarkeder.

Flere proteinrige opskrifter her.

Har du nogle spørgsmål eller kommentarer? Deltag her:

Facebook

114.000 +

Instagram

65.300 +

Bliv en del af Team Bodylab

Vil du have træningsinspiration, eksklusive tilbud og rabatkoder sendt direkte til dig? Tilmeld dig i dag, og få alle fordelene.

Du er nu en del af Team Bodylab

Bodylab og vores partnere anvender cookies til at give dig den bedst mulige personlige oplevelse på vores hjemmeside, samt til annoncering og analyse.