• Dansk proteinpulver
 • Dag-til-Dag
 • Fri fragt over 399,-
 • Fragt: Kun 29,- | Gratis over 299,-
 • E-mærket

Brug for hjælp? 96 525 525

Bestil inden 16:0016:00

Næste afsendelse

00: 00: 00

Så sender vi i dag

Leveres mandag med GLS

Slankepiller

Slankemiddel fra Bodylab Banner

Slankepiller – oversigt over slankepiller

Der bliver flere og flere overvægtige, og som et resultat heraf er populariteten af slankepiller steget markant siden 1950’erne, hvor man så de første slankepiller. Populariteten er på sin vis forståelig nok. Det er både lettere og billigere at sluge en pille, end det er at følge en kostplan slavisk, og melde sig ind i det lokale træningscenter. ”The quick-fix” er en livsfilosofi som tilsyneladende er kommet for at blive, og der findes da også mange effektive slankepiller på markedet. Problemet er bare, at slankepiller ofte kun er en midlertidig løsning. Men mere om det senere.

Hyppige spørgsmål omkring slankepiller

Som en naturlig del af den popularitet, som slankepiller har fået, så opstår der også en lang række spørgsmål, som relaterer sig til emnet. Vi ser her nærmere på nogle af de mest hyppige spørgsmål omkring slankepiller.

Virker slankepiller overhovedet?

træning og slankepiller

Begrebet slankepiller dækker over en lang række produkter, som virker på mange forskellige måder. Nogle slankepiller virker. Andre slankepiller virker ikke. Blandt de slankepiller, der virker, er der stor forskel på effektiviteten. Så svaret er i realiteten både ja og nej. Derudover er slankepiller ikke en endegyldig løsning. Man kan ikke fylde sig med junkfood, og så sluge en slankepille og forvente en slank og veltrænet krop. Sådan fungerer det ikke. Slankepiller kan være et effektivt supplement til en fornuftig kostplan og eventuelt træningsplan, men brugen af slankepiller kan ikke stå alene.

Er slankepiller farlige?

Igen et spørgsmål, man ser ganske hyppigt. Og ligesom det foregående spørgsmål er det svært, konsekvent at svare ”ja” eller ”nej”. Nogle slankepiller og slankemidler har en meget mild bivirkningsprofil, mens andre kan være potentielt livstruende. Der har eksempelvis været adskillige eksempler på folk, som har fået meget alvorlige bivirkninger af slankepiller som indeholder efedrin. Omvendt, så findes der slankemidler som praktisk talt er bivirkningsfrie, som eksempelvis forskellige typer af slankemidler baseret på fiberprodukter (herunder eksempelvis Bodylabs Trimlet, som er baseret på fiberen glucomannan).

Kan slankepiller være løsningen på overvægt?

slankepiller og kostUanset, hvor effektiv en given slankepille er, så kan brugen af slankepiller eller slankepulver aldrig stå alene. Ingen slankepille i hele verden kan gøre dig slank og flot, hvis du ikke også tænker på, hvad du putter i munden, og om du får nok motion. Som nævnt tidligere, så er en slankepille en hjælpende hånd. Slankepiller kan kun være et supplement til en fornuftig kostplan til vægttab, som indeholder alle de elementer, en sådan plan skal indeholde. Dem, som udelukkende bruger en slankepille som værktøj til vægttab, er typisk også dem, som tager det hele på igen, når de stopper med slankepillerne. Livsstilsomlægning er vejen frem.

Hvordan virker slankepiller?

Der findes mange typer af slankepiller. De mest populære slankepiller på markedet lige nu er slankepiller, som hæmmer optagelsen af fedt, og derigennem sikre et vægttab. Det er slankepiller som håndkøbspillerne: Alli slankepiller.

Der findes også slankepiller, som virker ved at øge forbrændingen. De gamle ECA-stacks, som indeholder efedrin, koffein og aspirin, virker på denne måde. Den meget omtalte slankepille ”Letigen”, som blev opfundet af Arne Astrup, er i princippet en variant af de gamle ECA-stacks, og de virker ved at forøge forbrændingen. Selvom den type slankepiller ikke længere er tilladte, så er de stadigvæk meget populære, og slankepillerne sælges i stor stil på det sorte marked. Denne type af slankepiller har en ret bred bivirkningsprofil, og nogle af bivirkningerne kan være potentielt livstruende. Specielt hvis slankepillerne bruges af folk med dårligt helbred og i for store doser.

Derudover kan man få slankepiller og andre slankemidler, som hæmmer appetitten, så man undgår at indtage for meget mad. Mange slankepiller har en overlappende effekt, og virker på flere forskellige områder. De gamle ECA-stacks har også en vis appetithæmmende effekt. Det samme har slankepiller baseret på CLA.

Endeligt findes der slankepiller, som virker ved at optimere kroppens energiomsætning. Det kunne eksempelvis være slankepiller med chromium picolinate, som efter sigende skulle have en positiv effekt på insulinresistensen.

Er slankepiller for alle?

Det kommer igen an på hvilken type slankepille, der er tale om. De slankepiller, som har en relativt harmløs bivirkningsprofil, kan i princippet bruges af alle. Slankepiller som ECA bør slet ikke anvendes og især ikke af personer med dårligt helbred, da disse slankepiller kan have nogle ret uheldige bivirkninger. Blodpropper, hjerneblødninger og hjertestop er set hos et begrænset antal personer. Og her gælder rådet selvfølgelig kun for dem, som vælger at handle slankepiller ulovligt, da ECA-stacks og lignende slankemidler ikke kan sælges lovligt i Danmark.

slankepiller til mænd og kvinder

Populære typer af slankepiller

Der findes som nævnt et hav af slankepiller. I dette afsnit vil vi se nærmere på nogle af de mest populære slankepiller, og knytter en kommentar til deres effektivitet og egenskaber.

Bodylab Trimlet slankepiller

Trimlet er et nyt slankemiddel til overvægtige voksne, baseret på konjac glucomannan og chrom. Konjac glucomannan er en naturlig kostfiber udvundet af roden på konjakplanten. Glucomannan er et vandopløseligt fiber, der har den egenskab, at det i forbindelse med vand kan optage sin egen vægt 2-300 gange. Når kapslerne med glucomannan opløses i mavesækken, dannes en gelemasse, der fylder mavesækken, hvilket giver en naturlig mæthedsfornemmelse.

 • Trimlet – en slankepille med dokumenteret effekt
  For første gang nogensinde, har EU's ekspertpanel (EFSA) fundet det veldokumenteret, at et slankemiddel kan bære en anprisning om vægttab. Indholdsstofferne i Trimlet giver et dokumenteret vægttab. Vægttabet bliver betydelig større, når du tager Trimlet, end når du følger en kaloriereduceret diæt alene.
   
 • Trimlet forstærker dit vægttab
  Når du anvender Trimlet sammen med en energireduceret diæt, vil det øge dit samlede vægttab. Trimlet medvirker således til at accelerere vægttabet og gøre slankekuren mere effektiv.
   
 • Trimlet slankepiller – en supplement til en slankekur
  Brugen af Trimlet kan ikke stå alene. Trimlet er godkendt til brug i kombination med en kaloriereduceret diæt og accelererer alene vægttabet i forhold til en slankekur uden brug af Trimlet. Dvs., at lægger du ikke din kost og livsstil om, har Trimlet ikke den ønskede effekt.
   
 • Trimlet er så godt som uden bivirkninger.

Læs mere om Trimlet slankemidlet her

brug af slankepillerTrimSpa slankepiller

TrimSpa er en af de mest populære slankepiller i USA. Oprindeligt indeholdte TrimSpa efedrin, som nu er forbudt i slankepiller. Dette blev erstattet med Hoodia Gordonii, som er et stof fra en sydafrikansk plante. Det har efter sigende en kraftigt appetithæmmende effekt. Derudover indeholder TrimSpa krom, vanadium, glucomannan og grøn te ekstrakt. Alt sammen ingredienser, som har en større eller mindre effekt på vægttab. Slankepillerne skulle efter sigende være ret effektivt. Den afdøde Anna Nicole Smith påstod, at hun tabte over 30 kg pga. TrimSpa. TrimSpa har en ret bred bivirkningsprofil, herunder hjertebanken, søvnløshed, nervøsitet, migræne og forhøjet blodsukker. Det anbefales ikke, at folk, der er i behandling med anti-depressiver, samt blodfortyndende medicin, anvender TrimSpa.

Slankepiller med chitosan

Chitosan er et polysakkarid, som ofte benævnes en ”superfiber”. Super relaterer til dens ekstremt gode egenskab til at absorbere fedt og væske. Chitosan virker derfor ved at absorbere fedtet, inden kroppen kan optage det, og derved fremprovokere et vægttab. Meget tyder dog på, at det kun er i teorien, at det virker så godt. De undersøgelser, der er lavet på Chitosan, viser ingen eller kun et meget mildt vægttab sammenlignet med placebo. Det har ikke den store bivirkningsprofil, men det kan give gastrointestinale symptomer, som forstoppelse og luft i maven.

Chromium Picolinate

Chromium picolinate skulle efter sigende kunne bidrage til et vægttab ved at forbedre insulinsensitiviteten og dermed sænke trangen til søde sager. Der er dog ikke god evidens for, at slankepiller baseret på chromium picolinate har nogen positiv effekt på vægttab.

Conjugated Linoleic Acid

Konjugeret linolsyre (CLA) er som navnet indikerer en fedtsyre. Det består af en blanding af fedtstoffer, som findes i blandt andet mælk og kød. Slankepiller baseret på CLA skulle efter sigende både reducere fedtprocenten, sænke appetitten, opbygge muskelmasse og øge forbrændingen. Der er dog ikke meget som tyder på, at det reelt har nogen effekt på mennesker. De fleste forsøg er lavet på dyr, og virkningen på mennesker er ret tvivlsom. Det har en række gastrointestinale bivirkninger, såsom fordøjelsesproblemer, diarre og ubehag i mave-tarmsystemet.

Slankepiller med efedrin

Selvom slankepiller og andre slankemidler, som indeholder efedrin, koffein og acetylsalicylsyre ikke længere må sælges lovligt, så bruges de, som nævnt tidligere, i stor udstrækning. Og det skyldes, at de rent faktisk virker. Slankepiller som Letigen, Therma Power,  ThermoXpower osv. har en udtalt effekt på forbrændingen, og de fleste oplever et signifikant vægttab. Det er dog ikke uden bivirkninger. De fleste oplever bivirkninger som hjertebanken, svedtendens, søvnløshed, forhøjet blodtryk og puls, svimmelhed osv. Og der har været eksempler på folk, som har fået livstruende bivirkninger som blodpropper og hjerneblødninger. Så det er ikke helt uden grund, at disse slankepiller ikke længere findes på markedet.

Xenical / Alli slankepiller

Slankepiller som Xenical og Alli består af stoffet Orlistat. Stoffet er en såkaldt lipasehæmmer, og som navnet indikerer, så virker det ved at hæmme optagelse af fedt fra tarmen. Det fedt som ikke optages, udskilles med afføringen. Orlistat har en dokumenteret virkning, og de fleste undersøgelser viser, at dem, som indtager stoffet, taber i omegnen af 3 % mere, end dem som kun følger en diæt. Alli slankepillen er håndkøbsvarianten, mens Xenical, som har en højere dosis, er receptpligtig. Der er en del gastrointestinale bivirkninger forbundet med brugen af Orlistat, herunder diarre, luft i maven, fedtet afføring, mavesmerter, forøget afføringsfrekvens osv.

Findes mirakel-slankepillen?

slankepillerSelvom der findes slankepiller, som virker, så er det vigtigt, at man gør sig det klart, at ideen om mirakelpillen, som fjerner alt overflødigt fedt, er absurd. Ingen slankepille vil nogensinde kunne gøre det ud for fornuftig kost og motion. Så inden, man beslutter sig for at anskaffe sig et slankemiddel, så er det vigtigt, at man gør sig det klart, at man også selv skal gøre noget af arbejdet, ved at lægge sin kost om, og eventuelt supplere med noget ekstra motion. Det lyder måske efterhånden som lidt af en kliche, men varigt vægttab opnås bedst med livsstilsomlægning. Det er ikke noget man opnår med en 8 ugers kur med slankepiller. Desværre.

Har du nogle spørgsmål eller kommentarer? Deltag her:

Facebook

114.000 +

Instagram

65.300 +

Bliv en del af Team Bodylab

Vil du have træningsinspiration, eksklusive tilbud og rabatkoder sendt direkte til dig? Tilmeld dig i dag, og få alle fordelene.

Du er nu en del af Team Bodylab

Bodylab og vores partnere anvender cookies til at give dig den bedst mulige personlige oplevelse på vores hjemmeside, samt til annoncering og analyse.