• Dansk proteinpulver
  • Dag-til-Dag
  • Fri fragt over 399,-
  • Fragt: Kun 29,- | Gratis over 299,-
  • E-mærket

Brug for hjælp? 96 525 525

Bestil inden 16:0016:00

Næste afsendelse

00: 00: 00

Så sender vi i dag

Leveres mandag med GLS

Er det okay at lave en kande proteindrik om morgenen og drikke af den i løbet af dagen?

Proteinpulver Bodylab Whey 100 Banner

Man kan sagtens blande en stor proteindrik, og så drikke af den i løbet af dagen, hvis man bare husker at opbevare den i køleskab. Proteinpulver med jordbærsmag kan dog miste farven i løbet af nogle timer, men det ændrer ikke på det ernæringsmæssige indhold. Det er stadigvæk intakt. Også dagen efter.

Af praktiske årsager er det rart at have en kande proteindrik stående i køleskabet. Det er let at supplere et proteinfattigt måltid med lidt koldt proteindrik, eller drikke en proteindrik lige når man kommer hjem fra træning, hvis man er én af dem som synes det er upraktisk at have en proteinshake med i tasken.

Mælken man blandet sit pulver op i dikterer holdbarheden

Hvis man blander sit proteinpulver op i mælk, så er det nærmere mælken som sætter grænsen for hvor lang tid proteindrikken kan holde. En åbnet mælk kan holde sig 2-3 dage i køleskab, og da proteinpulver har en rigtig god holdbarhed, så kan man godt bruge det som rettesnor. En opblandet proteindrik burde sagtens kunne holde sig et par dage i køleskab. Det er klart, at smag og konsistens er bedst lige når den er blandet. Men den ernæringsmæssige værdi er stadigvæk okay efter et par dage. Og der er ikke nogen helbredsmæssig risiko ved at drikke en proteindrik der er blandet 2 dage i forvejen. Spørgsmålet er selvfølgelig, hvorfor man skulle vente så lang tid med at drikke den? Det er jo netop fordelen ved proteinpulver, at man hurtigt kan blande det, når man har brug for det. Men ønsker man at blande en stor kande proteindrik, så kan man sagtens blande den om morgenen, og drikke den henover dagen, hvis bare proteindrikken opbevares i køleskabet. Det er dog en god ide, at røre rundt i den hver gang man hælder en ny portion op i et glas, så konsistensen holdes ensartet.

De samme regler gælder ikke for kreatin

Det forholder sig anderledes med kreatin. Kreatin er ikke stabilt i væske. Nedbrydningsraten er relativt høj. Dog ikke så høj, at det er tvingende nødvendigt at drikke kreatin blandingen med det samme.

I en videnskabelig undersøgelse fra 2002 (1) undersøgte man kreatins stabilitet i vand, ved 25 grader. Den daglige nedbrydningsrate lå på omkring 2,3 % pr. dag, i en vandig opløsning ved 25 grader. Hvis man opbevarer sin kreatinblanding i køleskabet, så vil nedbrydningsraten være endnu lavere. Så selvom undersøgelsen tydeligt viser, at kreatin er relativt ustabilt i vand, så er nedbrydningsraten slet ikke så høj, at man behøver bekymre sig om kreatinkoncentrationen i ens post-workout-shake, hvis man opbevarer den i køleskab mens man træner. Det korte tidsrum har praktisk talt ingen negativ effekt på kreatinindholdet i drikken.

Kilde:

(1)A simple LC method with UV detection for the analysis of creatine and creatinine and its application to several creatine formulations. Journal of Pharmaceutical and Biomedical Analysis, Volume 29, Issue 5, 31 July 2002, Pages 939-945 Alekha K. Dash and Angeli Sawhney

Spørgsmål:

Har du nogle spørgsmål eller kommentarer? Deltag her:

Facebook

114.000 +

Instagram

65.300 +

Bliv en del af Team Bodylab

Vil du have træningsinspiration, eksklusive tilbud og rabatkoder sendt direkte til dig? Tilmeld dig i dag, og få alle fordelene.

Du er nu en del af Team Bodylab

Bodylab og vores partnere anvender cookies til at give dig den bedst mulige personlige oplevelse på vores hjemmeside, samt til annoncering og analyse.