• Dansk proteinpulver
  • Dag-til-Dag
  • Fri fragt over 299,-
  • Fragt: Kun 29,- | Gratis over 299,-
  • E-mærket

Brug for hjælp? 96 525 525

Bestil inden 16:0016:00

Næste afsendelse

00: 00: 00

Så sender vi i dag

Leveres mandag med GLS

Hvad er glutamin?


Der er mange, som overvejer at købe glutamin og tilføje det til deres arsenal af kosttilskud. Der er dog ikke meget, som tyder på, at det er nødvendigt og ret meget andet end spild af folks penge. Men hvad er glutamin? Lad os se nærmere på dette.
 

Hvad er glutamin?

Glutamin er en aminosyre. Der findes 20 forskellige aminosyrer, hvoraf de 8 er essentielle. Når de er essentielle, så betyder det, at de skal tilføres via kosten. Kroppen kan ikke selv syntetisere de essentielle aminosyrer. Af de 8 essentielle aminosyrer er 3 af dem forgrenede aminosyrer, eller det man populært kalder BCAA (Branched Chain Amino Acids). Aminosyrer er det, vi bruger til at opbygge muskelmasse og andre væv. De bruges også til syntese af ting som hormoner og enzymer.
 
Glutamin hører til gruppen af aminosyrer, som ikke er essentielle. Det vil sige, at kroppen selv kan syntetisere den i leveren, og det er her, misforståelserne begynder at opstå. Det hænger nemlig sådan sammen, at glutamin er den aminosyrer, som findes i de højeste koncentrationer i blodet. Det er samtidig en af de aminosyrer, som kroppen har lettest ved selv at lave. Mange har kædet det sammen med, at glutamin skulle være en specielt vigtig aminosyre. Dette er dog en misforståelse. I træningssammenhæng giver det ikke den store mening at supplere med glutamin. For det første får man en stor mængde glutamin igennem kosten, og for det andet så er glutamin som nævnt en af de aminosyrer, som kroppen har lettest ved selv at danne. Der er dog et enkelt tidspunkt, hvor glutamin får en forøget rolle, og det er i forbindelse med sygdom, hvor behovet for glutamin stiger, men under normale omstændigheder, er der absolut ingen grund til at supplere kosten med ekstra glutamin – Og slet ikke i troen om, at man skulle få større muskler og styrke af denne grund.
 

Har du nogle spørgsmål eller kommentarer? Deltag her: