• Dansk proteinpulver
  • Dag-til-Dag
  • Fri fragt over 399,-
  • Fragt: Kun 29,- | Gratis over 299,-
  • E-mærket

Brug for hjælp? 96 525 525

Bestil inden 16:0016:00

Næste afsendelse

00: 00: 00

Så sender vi i dag

Leveres mandag med GLS

Hurtigt vægttab?


Et hurtigt smertefrit vægttab er et stort ønske blandt mange. Måden man anskuer et vægttab på, er dog meget vigtig for succesraten. Hvis man ser vægttabet som en hurtig ”kur”, er det underforstået noget der varer i et bestemt stykke tid og derefter er overstået. Dette er et dårligt perspektiv, fordi kroppen til hver en tid søger mod en ligevægt, afstemt af ejerens vaner. Når man har tabt sig 20 kg og vender tilbage til sine gamle vaner, så kommer kroppen efter et stykke tid til at se ud som de vaner dikterer.

”Kur”-anskuelsen fungerer ikke

”Kur”-anskuelsen er desværre forbundet med en masse problemer. Når man betragter det at skulle tabe sig som en ”kur”, så opfattes det som noget midlertidigt, som helst skal være effektivt og hurtigt. Desværre får det ofte folk til at gøre alle de forkerte ting, som at fokusere på vægten, frem for fedtprocent og ofte taber folk sig alt for hurtigt, samtidig med at de spiser ensidigt.

Hvorfor er et hurtigt vægttab dårligt?

Det kan være svært at forstå hvorfor et hurtigt vægttab er dårligt. Hvis man har 20 overflødige kg man gerne vil skille sig af med, så er det vel godt, at de forsvinder hurtigt? Det giver mening på et logisk plan, men på et fysiologisk plan fungerer det rigtigt dårligt.

Hvis man skal tabe sig hurtigt, så skal man skabe et meget stort kalorieunderskud. Og konsekvensen ved et meget stort kalorieunderskud er, at man mister en meget stor andel muskelmasse. Tallet på badevægten er reelt ligegyldigt. Det er langt vigtigere hvad fedtprocenten siger. Hvis man smider 10 kg fedt og 10 kg muskelmasse, så har man stadigvæk en masse overflødigt fedt på kroppen, og så er det reelt ligegyldigt, at man har smidt de 20 kg man satte sig for.

Samtidig har det nogle uheldige konsekvenser for forbrændingen, når vores muskelmasse mindskes. Et stort kalorieunderskud kan i sig selv være problematisk for forbrændingen. Kroppen har nemlig en tendens til at sænke stofskiftet, når der er krisetider, og sådan vil det opfattes, hvis man kører med et meget stort kalorieunderskud. Og oveni hatten, så spiller muskelmassen en væsentlig rolle for stofskiftet. Jo større muskelmasse, jo flere kalorier forbrænder man. Så det er ikke hensigtsmæssigt at ofre muskelmassen, fordi man vil tabe sig hurtigt. Summa summarum er nemlig, at man ender op med et nedreguleret stofskifte, og konsekvensen heraf er, at man tager lettere på, når ”kuren” slutter, og de gamle vaner genoptages.

Livsstilsændringer er vejen frem

Det er vigtigt at man indser, at kroppen hele tiden søger mod en ligevægt og hvis man ønsker den skal se ud på en bestemt måde, handler det om at finde en livsstil der fører til at den ser sådan ud, frem for at yoyo’e op og ned hele tiden. Frem for at forsøge sig med et hurtigt vægttab øges chancerne for et permanent tab af fedt vha. en livsstilsændring.

Læs evt. om 3+2 diæten her. Den har været anvendt af tusindvis af vores kunder og vi har fået utroligt megen positiv feedback på den.

Hos Bodylab.dk sælges der slankepiller, der i særlig grad er gode til at nedsætte sultfølelsen, men som der er pointeret i artiklen, så er der ikke nogle vidunderkur, og slankepiller og slankepulver bør kun betragtes som en mindre accelerator snarere end løsningen på et vægttab.

Andre spørgsmål:

Har du nogle spørgsmål eller kommentarer? Deltag her:

Facebook

114.000 +

Instagram

65.300 +

Bliv en del af Team Bodylab

Vil du have træningsinspiration, eksklusive tilbud og rabatkoder sendt direkte til dig? Tilmeld dig i dag, og få alle fordelene.

Du er nu en del af Team Bodylab

Bodylab og vores partnere anvender cookies til at give dig den bedst mulige personlige oplevelse på vores hjemmeside, samt til annoncering og analyse.