• Dansk proteinpulver
  • Dag-til-Dag
  • Fri fragt over 399,-
  • Fragt: Kun 29,- | Gratis over 299,-
  • E-mærket

Brug for hjælp? 96 525 525

Bestil inden 16:0016:00

Næste afsendelse

00: 00: 00

Så sender vi i dag

Leveres mandag med GLS

Fitness

Fitness for begyndere

Du er parat til at gøre noget ved det. Der skal skub i vægttab, dårlige kondi og generel utilpashed skal ud, og svaret er fitness. Men hvad er fitness egentlig? Hvordan kommer man i gang, og hvad skal man være opmærksom på, når man bevæger sig ud i fitnessjunglen?

Udbuddet af fitness-tilbud har aldrig været højere end netop nu. Samtidig er standarden på de mange fitnesscentre høj, og man kan næsten alle steder få kvalificeret rådgivning om, hvordan man træner mest effektivt udfra egne behov og forudsætninger. Det er en af de positive konsekvenser af, at fitness de senseste år er blevet en generel trend i samfundet. Samtidig betyder udbredelsen, at man kan begynde på fitness uden at skulle frygte at stille dumme spørgsmål eller udelukkende møde super veltrimmede modeller eller en flok Arnold Swarzenegger-typer. Alle samfundslag går til fitness uanset deres udseende og træningsniveau. Der er dermed ikke ikke noget at frygte, hvis man har en lille topmave eller aldrig har prøvet at træne før.

Fitness og sundhed

Sunhed er en af de væsentligste årsager til at folk vælger fitness. Alle undersøgelser peger på, at blot 30 minutters styrke eller fitnesstræning hver dag nedsætter risiko for hjerte-karsygdomme, forlænger livet og giver en generelt højere velvære. Dermed er fitness en af de vigtigste parametre, når det gælder et sundt liv. Fitness står dog ikke alene. En sund kost, hvor man indtager de rette mængder næringsstoffer, vitaminer, mineraler og proteiner er også et vigtigt element, som i høj grad bliver mere vigtig, når man begynder på et fitness-program.

Valg af fitness-center

Den hastige udbredelse af fitness-centre gennem de senste år har også ført til, at markedet er blevet specialiseret. Den store gruppe af fitness-centre er generelle. Her kan man få lidt af det hele, teknikken er i top, og man kan deltage i fællesaktiviteter såsom spinning, yoga og meget andet. Hvis man er mere målrettet mod eksempelvis vægttræning kan man finde fitness-centre, der i højere grad tilgodeser dette aspekt. Det betyder også, at de andre kunder og instruktørerne på stedet er mere gearet til denne form for træning.

Fitness-instruktøren

Afhængigt af hvilket niveau man starter på, må man overveje, i hvor høj grad man har brug for instruktion. Langt de fleste fitness-centre tilbyder instruktion af varierende kvalitet. Instruktøren skal man bruge til at få klarhed over hvilke øvelser og instrumenter, man skal bruge og hvordan til at opnå de ønskede resultater. En god instruktør kan hjælpe dig med disse spørgsmål, og hvis du har mistanke om, at vedkommende er inkompetent, så find et andet sted.

Udover instruktøren kan det være en god idé at alliere sig med en fitness-partner. Når man er to, eller flere, kan man opmuntre hinanden til at gøre en ekstra indsats, det er mere hyggeligt, og der er større chance for, at man ret faktisk gennemfører det fitness-forløb, man har sat som mål.

Fitness og korrekt kost

Når man begynder at træne, vil kroppen have behov for god kost. Her er det en god ide at overveje diverse kosttilskud. Proteinpulver og/eller weight gainer kombineret med kreatin er en god løsning, når ens fitness-indsats handler om at opbygge muskelmasse. Uanset hvilken fitness-type man vælger, og hvad formålet er, så får man først det korrekte udbytte, hvis kroppen har tilgang til de mængder af proteiner, vitaminer, fedtsyrer, fiskeolie og mineraler, som træningen kræver.

I første omgang er sund kost fra kostpyramiden grundlaget, men er man oppe i årene, træner intensivt eller blot vil være på den sikre side, så bør man tage orientere sig efter kosttilskud. Mange fitness-centre sælger eksempelvis proteinbarer, proteinpulver, kulhydrater og vitamin- og mineraltilskud. Få en snak med dit fitness-center om mulighederne eller læs mere her på www.bodylab.dk om hvordan kosttilskud kan hjælpe dig i dit fitness-program.

Har du nogle spørgsmål eller kommentarer? Deltag her:

Facebook

114.000 +

Instagram

65.300 +

Bliv en del af Team Bodylab

Vil du have træningsinspiration, eksklusive tilbud og rabatkoder sendt direkte til dig? Tilmeld dig i dag, og få alle fordelene.

Du er nu en del af Team Bodylab

Bodylab og vores partnere anvender cookies til at give dig den bedst mulige personlige oplevelse på vores hjemmeside, samt til annoncering og analyse.