• Dansk proteinpulver
  • Dag-til-Dag
  • Fri fragt over 299,-
  • Fragt: Kun 29,- | Gratis over 299,-
  • E-mærket

Brug for hjælp? 96 525 525

Bestil inden 16:0016:00

Næste afsendelse

00: 00: 00

Så sender vi i dag

Leveres mandag med GLS

Fedmeoperationer

Slankemiddel fra Bodylab Banner

Fedmeoperationer – information om fedmeoperationer

Fedme er et globalt problem, og fedmeoperation er blevet et populært indgreb, når alle andre interventioner fejler. I 2009 blev der i Danmark fortaget 2.642 fedmeoperationer betalt af det offentlige.

Hvornår kan man få en fedmeoperation

Fedme inden en fedmeoperationDer er en række kriterier, som skal opfyldes før man kan blive indstillet til en fedmeoperation. De normale krav man stiller jf. ”Danske Regioners nye retningslinjer til hospitaler og speciallæger 2010”, er følgende.

  1. Man skal have en BMI på over 35.
  2. Man skal være fyldt 25 år.
  3. Man lider af en følgesygdom til ens overvægt, såsom type 2 diabetes, hjerteproblemer eller søvnapnø.
  4. I visse tilfælde kan man blive indstillet til operationen, hvis man har en BMI på over 50, uden at have følgesygdomme. Men det er kun efter en individuel vurdering, og der er derfor ikke en garanti.

Der er ingen øvre aldersgrænse for en fedmeoperation, men man vurderer, at der skal udvises forsigtighed ved patienter over 60 år, pga. øget risiko for komplikationer ved operationen.

Derudover forventes det at man er motiveret, og klar til at ændre livsstil. Man skal derfor følge en særlig kostplan før og efter fedmeoperationen. Typisk kræves et vægttab på 8 % inden en fedmeoperation iværksættes – få hjælp med et effektivt slankemiddel her.

Pris på en fedmeoperation

Hvis man selv vælger at betale for sin fedmeoperation, må man forvente at en sådan operation typisk vil koste i omegnen af 60.000 til 80.000 på et dansk privathospital.

Hvordan foregår fedmeoperationer?

I princippet er fedmeoperationer ikke noget nyt fænomen. Allerede i 1950’erne opdagede man, at folk der var blevet opereret for mavesår, eller som af patologiske årsager fik fjernet dele af tyndtarmen, efterfølgende tabte sig.

Fedmeoperationer

De fedmeoperationer vi kender i dag, er dog ikke specifikt rettet imod tyndtarmen. Nutidens fedmeoperationer er primært rettet imod mavesækken, og her der findes 2 typer af indgreb.

Der findes det som kaldes ”Laparoskopisk Gastrisk Bypass”, som er en operation, hvor mavesækkens størrelse formindskes operativt. Samtidig kører man uden om en større del af tyndtarmen (heraf Bypass). Formålet er, at sørge for at mavesækken kun kan indeholde en mindre mængde mad. Spiser man større mængder mad, vil det give ubehag og eventuelt opkastning. Samtidig optages mindre næring, da maden passere en mindre del tyndtarm end normalt. Det vil typisk på lang sigt resultere i et samlet vægttab på 60-70 %.

Et andet indgreb kaldes ”Gastrisk Banding”, som virker på den måde, at man snører den øverste del af mavesækken sammen med et bånd af silikone. Dette minimerer mængden af mad som kan indtages. Ved denne type operation laves ikke indgreb på tyndtarmen, hvilket gør operationen noget enklere at udføre. Resultatet er derfor også en del mindre end ved ”Gastrisk Bypass”. Typisk lover man i omegnen af 40-50 % vægttab.

”Gastrisk Bypass” er efterhånden den mest anvendte type fedmeoperation, da den resultatmæssigt er ”Gastrisk Banding” overlegent.

Langtidseffekten af en fedmeoperation

”Gastrisk Bypass” fedmeoperationen giver langt det største vægttab, og typisk ser man en reduktion af overvægten på 50-75 % henover en periode på 1-2 år. Langtidseffekten af ”Gastrisk Bypass” er veldokumenteret, og selvom nogen ryger tilbage i overvægt, operationen til trods, så bibeholder langt de fleste en normal vægt efter endt vægttab.

Samtidig medfører vægttabet en drastisk reduktion i antallet og sværhedsgraden af følgesygdomme. Så det har både en positiv effekt på patientens helbred og livskvalitet.

Risikoen ved fedmeoperationer

Selvom en fedmeoperation nu om dage, er et relativt simpelt indgreb, sammenlignet med andre kirurgiske indgreb, vil der altid være risici forbundet med operative indgreb. Ved alle kirurgiske indgreb i fuld narkose er der altid risiko for dødsfald. Derudover kan der være risiko for blødninger i maven, brok og tarmslyng. Har man været ekstremt overvægtig, skal man også kalkulere med en del løs hud ved endt vægttab, som muligvis skal fjernes kirurgisk.

Konklusion

En fedmeoperation kan være et glimrende værktøj til at opnå et varigt vægttab hos meget overvægtige personer, hvor alle andre interventioner har svigtet. Det giver markant vægttab, og en drastisk nedgang i antallet og sværhedsgraden af følgesygdomme. Man skal dog huske, at alt har en pris. En fedmeoperation vil for altid ændre ens spise- og drikkevaner. Det er også vigtigt at huske, at man selv har en del af ansvaret. Succesen af en fedmeoperation afhænger også af de livsstilsomlægninger man planlægger før og efterfølgende.

Prøv et naturligt alternativ til en fedmeoperation

Trimlet er et slankemiddel med en effekt der er dokumenteret af EFSA (EU's ekspertpanel). Trimlet kan øge effekten af din slankekur markant. Trimlet er baseret på et naturligt fiber og er uden væsentlige bivirkninger. 

Har du nogle spørgsmål eller kommentarer? Deltag her:

Facebook

114.000 +

Instagram

65.000 +

Bliv en del af Team Bodylab

Vil du have træningsinspiration, eksklusive tilbud og rabatkoder sendt direkte til dig? Tilmeld dig i dag, og få alle fordelene.

Du er nu en del af Team Bodylab

Bodylab og vores partnere anvender cookies til at give dig den bedst mulige personlige oplevelse på vores hjemmeside, samt til annoncering og analyse.