• Status
  • Dag-til-Dag levering
  • Fri fragt over 299,-
  • Fragt: Kun 29,- | Gratis over 299,-
  • E-mærket

Brug for hjælp? 96 525 525

Lige nu: Fri hjemmelevering over 149,- | 0T 0M 0S tilbage

Bestil inden 16:0016:00

Næste afsendelse

00: 00: 00

Så sender vi i dag

Leveres mandag med GLS

Weight Gain Pulver

Weight Gainer fra Bodylab banner

Hvad er weight gain pulver?

Weight gain pulver er reelt proteinpulver, som er tilsat kulhydrater for at booste kalorieindholdet med det formål at gøre det lettere at skabe det meget nødvendige kalorieoverskud, man sigter efter, når man gerne vil øge muskelmassen. Bodylab Weight Gainer består af en kombination af både langsomt - og hurtigt optagelige kulhydrater samt protein. Kulhydraterne kommer fra maltodextrin og sucrose. Proteinkilden er 100 % rent valleprotein (whey). I gamle dage brugte man meget billigere proteinkilder, og ofte bestod kulhydraterne udelukkende af sukker. De weight gain pulverprodukter, man kan købe i dag, er af langt højere kvalitet og helt på linje med højkvalitetsproteinpulverprodukter.
 

Hvornår har man brug for weight gain pulver?

Weight gain pulver er et kosttilskud, man typisk vælger at tilføje til sin kostplan, når man har svært ved at øge kropsvægten. Visse personer har et meget højt vedligeholdelsesindtag og/eller en ringe appetit, og det kan derfor være meget svært at skabe det vitale kalorieoverskud, som man typisk sigter efter, når man gerne vil øge muskelmassen. Hvis kropsvægten ikke rigtigt rykker på sig, og spiser man alt det, man overhovedet kan, så kunne weight gain pulver være et oplagt valg. Husk dog altid, at kostplanen er rygraden i ens ernæring. Hvis man vælger at supplere med weight gain pulver for at booste det samlede kalorieindtag, så skal man være sikker på, at ens kostplan er gennemtænkt og velkonstrueret. Weight gain pulver kan dog også sagtens bruges af personer, som ikke har problemer med at tage på. Eksempelvis som post-workout shake, i stedet for en whey protein shake. Her har weight gain pulver nemlig den fordel, at man samtidig får tilføjet kulhydrater, så glykogen depoterne kan blive fyldte igen.

weight gain pulver

Bliver man fed af weight gain pulver?

Man kan blive fed af alt! Hvis man tilføjer en given fødevare eller et givent måltid, som bidrager til at skabe et alt for stort kalorieoverskud, så bliver man fed. Vælger man derfor at supplere med weight gain pulver, og ligger man allerede på et kalorieoverskud på 500 kalorier ekstra om dagen, så vil det, at tilføje 1-2 weight gain pulver shakes, bidrage til, at man bliver fed. Det modsatte problem kunne også sagtens opstå. Hvis man befinder sig i et kalorieunderskud, og tilføjer man en weight gain shake til ens kostplan, men stadigvæk ikke ryger i kalorieoverskud, så vil weight gain pulveret ikke tjene det formål, som det har. Nemlig, at man tager på i muskelmasse. Da vil man stadigvæk stå stille i udviklingen, og kropsvægten vil ikke rykke på sig, så det korte svar er: nej, man bliver ikke fed af weight gain pulver, men man kan potentielt set blive det, hvis man ikke har styr på sin kostplan og sit samlede daglige indtag af kalorier.   
 
Hvor meget weightgain pulver skal man tage om dagen?
 
Doseringen af weight gain pulver for den enkelte shake vil typisk være 100 gram pulver. Bruger man 100 gram weight gain pulver, får man 31 gram protein og 60 gram kulhydrater. Det er en meget passende mængde, både hvis man bruger weight gain pulveret som post-workout shake, eller som måltidserstatning.
 
Hvor meget weight gain pulver bør man samlet set indtage pr. dag? I princippet er det individuelt, men hvis man har brug for mere end 2 weight gain shakes pr. dag, så bør man nok kaste et kritisk blik på sin kostplan, for så er der helt sikkert noget, der halter, dér. Alle burde kunne klare sig med 1-2 weight gain shakes pr. dag. Det vil sige maksimalt 200 gram weight gain pulver pr. dag.
 
Hvad skal man blande weight gain pulver op med?
 
Weight gain pulver kan blandes op i mange forskellige væsker. Vi anbefaler, at man vælger enten mælk, vand eller juice, når man beslutter sig for at tilføje weight gain pulver til kostplanen. Bodylab Weight Gainer er instantiseret og kan opløses ved omrøring, uanset hvilken væske man vælger. Bedste resultat fås dog ved anvendelse af en Bodylab Shaker, når man skal blande sine weight gain pulver shakes. Så er man 100 % sikker på, at der ikke er klumper i shaken.
 

Kan man både bruge weight gain pulver og proteinpulver?

Der er absolut intet galt i både at supplere med weight gain pulver og whey proteinpulver. De kan begge to tjene et formål i en velkonstrueret kostplan. Man kan eventuelt anvende weight gain pulveret som post-workout shake og dertil supplere proteinfattige måltider med whey proteinpulver. Der er stor fleksibilitet i brugen af både weight gain pulver og whey proteinpulver. Det korte svar på spørgsmålet er altså: ja, man kan sagtens anvende både weight gain pulver og proteinpulver i samme kostplan.
 

Kan man bruge en weightgain pulver shake som måltidserstatning?

Det er vigtigt at understrege, at weight gain pulver ikke er designet som måltidserstatningspulver. Måltidserstatningspulver indeholder typisk en komplet sammensætning af både makro- og mikronæringsstoffer. Weight gain pulver indeholder få mikronæringsstoffer men har ikke en komplet mikronæringsstofsprofil. Det betyder dog ikke, at man ikke kan anvende weight gain pulver som måltidserstatning, det kan man sagtens, men det stiller større krav til at den overordnede kostplan er velkonstrueret og tager hensyn til, at man får dækket behovet for mikronæringsstoffer. Det vil sige vitaminer, mineraler og sporestoffer. Det er altså vigtigt, at man har et rigt indtag af grøntsager og frugt, og hvis kostplanen generelt set sidder i skabet, så kan man sagtens substituere 1-2 af måltiderne med en weight gain pulver shake, hvis man er på farten eller ikke har tid til at lave et fuldgyldigt måltid mad.
 

Er weight gain pulver bandlyst under cut?

Det kan godt være, det virker ulogisk at anvende weight gain pulver, når man cutter, men weight gain pulver er ikke som sådan bandlyst, når man befinder sig i en cut fase. Man skal jo immervæk stadigvæk have et vist antal kalorier. Der er absolut intet galt i at anvende weight gain pulver som post-workout shake, når man cutter. Det kan sagtens fungere. I store træk handler det også om, hvor højt et vedligeholdelsesindtag man har. Er man kvinde, og ligger ens vedligeholdelsesindtag ret lavt, så kan den ekstra mængde kulhydrater, man får igennem weight gain pulver, godt være et problem, men for en stor mandlig bodybuilder på 110 kg, kan det sagtens fungere. Som udgangspunkt, er weight gain pulver altså ikke bandlyst under cut, man skal bare være sikker på, at der er plads til de ekstra kalorier i ens kostplan.

weight gain pulver under cut

Virker weight gain pulver?

Virker weight gain pulver? Det svarer lidt til at spørge, om mælk virker? Eller om kylling virker? Weight gain pulver er et protein- og kulhydratholdigt kosttilskud, som man tilføjer til ens kostplan, hvis man har svært ved at indtage nok kalorier igennem kosten, så weight gain pulver virker jo reelt kun, hvis 1-2 daglige weight gain shakes skubber ens kalorieindtag så langt op, at man kommer i kalorieoverskud. Ellers er man lige vidt, og så står man i samme situation som før. Nemlig den, at kropsvægten ikke rykker på sig, og musklerne bliver ikke synderligt større.
 
Weight gain pulver er ikke et magisk kosttilskud med en isoleret anabolsk virkning. Det er et supplement til kosten og bruges weight gain pulver korrekt, så ”virker” det efter hensigten. Nemlig den, at øge kropsvægten via ekstra muskelmasse, men det kræver, at man har styr på sin kost og formår at sammensætte en fornuftig kostplan.
 

Kan man ikke bare selv lave sine egne weight gain shakes med proteinpulver?

Jo, det kan man sagtens. Hvis man har whey proteinpulver som en fast ingrediens i ens kostplan, og har man brug for et kalorie boost, så er det ikke et absolut krav, at man anskaffer sig noget weight gain pulver. Man kan sagtens lave sine egne weight gain shakes af whey proteinpulver og forskellige valgfrie ingredienser såsom sødmælk, frosne jordbær, banan, honning, peanutbutter etc. Fordelen ved weight gain pulver er, at det er bekvemt og hurtigt. Du skal ikke have en masse forskellige fødevarer på lager, og du skal ikke have blenderen frem. Du kan let og hurtigt mixe en weight gain shake, hvis du vælger at supplere med weight gain pulver, men det er ikke et krav, hvis man allerede har whey proteinpulver og foretrækker at lave sine egne weight gain shakes.
 

Weight gain pulver og bulk

Da weight gain pulver ofte bruges i forbindelse med bulk faser, er det måske nærliggende at læse vores artikel om netop dette emne. Den kan findes via nedenstående link:
 
http://news.bodylab.dk/artikler/2035-bulking-up
 
Dertil er det også værd at besøge vores nye guide omkring muskelopbygning, hvor man kan finde mange eksempler på kostplaner med kalorieoverskud. Den kan findes via nedenstående link:
 
/shop/muskeloppbygging-151c1.html
 

Har du nogle spørgsmål eller kommentarer? Deltag her: