• Dansk proteinpulver
  • Dag-til-Dag
  • Fri fragt over 399,-
  • Fragt: Kun 29,- | Gratis over 299,-
  • E-mærket

Brug for hjælp? 96 525 525

Bestil inden 16:0016:00

Næste afsendelse

00: 00: 00

Så sender vi i dag

Leveres mandag med GLS

Bliver man tyk af proteinpulver?

Proteinpulver Bodylab Whey 100 Banner

Der eksisterer mange myter og misforståelser, når det drejer sig om proteinpulver. Der er eksempelvis mange som er bange for at blive tykke, hvis de supplerer med proteinpulver. Det er dog en helt ubegrundet frygt.

Intet fødevareemne kan isoleret set gøre en tyk

Misforståelsen bunder i store træk i det faktum, at mange stadigvæk tror at visse fødevareemner isoleret set kan gøre en tyk. Sådan fungerer kroppen ikke, og sådan fungerer ernæring ikke. Man kan i princippet tabe sig på en diæt bestående af flæskesteg og flødechokolade, og øge vægten på en diæt bestående af tun, æggehvider og broccoli. I princippet. For det handler nemlig om mængder. Det er klart, at man kan spise noget mere, hvis man lever af tun, æggehvider og broccoli, end man kan hvis man lever af flæskesteg og flødechokolade. Men man bliver ikke tyk fordi man spiser et stykke flæskesteg hver dag, med mindre det ekstra stykke flæskesteg giver anledning til et kalorieoverskud.

Kalorieregnskabet sætter dagsordenen

Det er i realiteten ret simpelt. Hvis man indtager flere kalorier end man forbrænder, så tager man på. Og man kan sagtens holde sig omkring ligevægtsindtag med en diæt som er sat sammen på et utal af måder. Det fungerer heldigvis ikke sådan, at hvis man supplerer ens diæt med bestemte fødevarekilder, så bliver man tyk. Det gør man kun, hvis den givne fødevarekilde skubber en i kalorieoverskud. Og dette potentiale har alle fødevarekilder reelt set.

Proteinpulver feder ikke

Og netop derfor feder proteinpulver ikke. Ikke mere end alle de andre ting man indtager på daglig basis. Proteinpulver indgår i energibalancen på lige fod med alle andre næringsstoffer. Et gram protein indeholder 4 kcal og indtager man flere kcal end man forbrænder, så lagres disse kcal som fedt. Proteiner lagres dog kun i ringe grad som fedt på grund af den termogene effekt af protein. Dette betyder rent praktisk, at man bruger 30 % af energien i protein bare til at fordøje det.

Spørgsmål:

Har du nogle spørgsmål eller kommentarer? Deltag her:

Facebook

114.000 +

Instagram

65.300 +

Bliv en del af Team Bodylab

Vil du have træningsinspiration, eksklusive tilbud og rabatkoder sendt direkte til dig? Tilmeld dig i dag, og få alle fordelene.

Du er nu en del af Team Bodylab

Bodylab og vores partnere anvender cookies til at give dig den bedst mulige personlige oplevelse på vores hjemmeside, samt til annoncering og analyse.