• Dansk proteinpulver
  • Dag-til-Dag
  • Fri fragt over 399,-
  • Fragt: Kun 29,- | Gratis over 299,-
  • E-mærket

Brug for hjælp? 96 525 525

Bestil inden 16:0016:00

Næste afsendelse

00: 00: 00

Så sender vi i dag

Leveres mandag med GLS

Proteinpulver farligt?

Proteinpulver Bodylab Whey 100 Banner

Mange har den fejlagtige opfattelse, at proteinpulver er noget syntetisk og unaturligt pulver, som kan være potentielt farligt at indtage. Det er dog en opfattelse, som bunder i misinformation.

Whey proteinpulver fremstilles af mælk

Hvis vi ser på Whey proteinpulver, så fremstilles det af mælk. Den friske mælk gennemgår en proces, hvor kaseinet og en del af mælkefedtet skilles fra. Den tilbageværende valle køres igennem en række fine specielle filtre, for at adskille valleproteinet fra laktose og andre ingredienser. Koncentreret flydende valle føres igennem keramiske filtre for yderligere at koncentrere og oprense valleproteinet. Anvendelsen af keramiske filtre er en skånsom proces, og der sker derfor ikke en denaturering af valleproteinet. Produktet kommer derefter ind i et tørretårn, for at fjerne overskydende vand. Slutteligt står man med et whey proteinpulver af høj kvalitet.

Så dybest set er whey proteinpulver en form for koncentreret og oprenset mælk. Det er mad på lige fod med andre fødevarekilder, og bør derfor ikke betragtes som noget syntetisk eller unaturligt.

For meget protein er farligt?

Opfattelsen at proteinpulver er farligt, hænger til en vis grad også sammen med mediernes skræmmekampagner omkring et højt proteinindtag. Et højt proteinindtag skulle efter sigende være skadeligt for både nyrerne og hjertet. Det er dog udelukkende en teoretisk bekymring. Der findes ingen videnskabelig dokumentation for at et højt proteinindtag er skadeligt.

Vi har flere artikler liggende, som dækker denne problematik. Læs mere her, her og her.

Bodylab bruger råvarer fra EU

De typer proteinpulver vi sælger, er naturlige produkter, der er produceret under kontrollerede forhold. Alle råvarer får vi fra anerkendte leverandører inden for EU. Vi har ingen import af proteiner eller tilsætningsstoffer til produkterne fra Kina eller det øvrige Østen, hvor fødevaresikkerheden gentagne gange har vist sig som mangelfuld - senest dokumenteret med skandalen omkring melaminforurening i kinesisk mælkepulver, hvor flere tusinde spædbørn blev forgiftet og syge. 

 

Spørgsmål:

Har du nogle spørgsmål eller kommentarer? Deltag her:

Facebook

114.000 +

Instagram

65.300 +

Bliv en del af Team Bodylab

Vil du have træningsinspiration, eksklusive tilbud og rabatkoder sendt direkte til dig? Tilmeld dig i dag, og få alle fordelene.

Du er nu en del af Team Bodylab

Bodylab og vores partnere anvender cookies til at give dig den bedst mulige personlige oplevelse på vores hjemmeside, samt til annoncering og analyse.