• Dansk proteinpulver
  • Dag-til-dag levering
  • Fri fragt over 500,-
  • Fragt: Kun 29,- | Gratis over 500,-
  • E-mærket

Brug for hjælp? 96 525 525

Bestil inden 16:0016:00

Næste afsendelse

00: 00: 00

Så sender vi i dag

Leveres mandag med GLS

FAQ: Proteinpulver

Proteinpulver Bodylab Whey 100 Banner

Proteinpulver har eksisteret i årtier, og er det mest brugte kosttilskud inden for styrketræning, og andet kraftbetonet idræt. Det bruges af udholdenhedsatleter for at undgå nedbrydning af muskelmassen. Der findes mange typer af proteinpulver. Fælles for dem alle er dog, at kvaliteten af proteinpulveret er langt højere end for 20-30 år siden. Og udvalget af smagsvarianter er også langt større i dag. Lad os se på nogle af de typer af proteinpulver som Bodylab.dk sælger.

Whey proteinpulver

Whey proteinpulver stammer fra mælk. Mælk indeholder 2 proteinbestanddele, som begge kan bruges til produktion af proteinpulver. Den ene er kasein og den anden er valle (på engelsk whey). Når man producerer whey proteinpulver, så skilles kaseinen og en del af mælkefedtet fra. Den flydende valle køres igennem en række fine specielle filtre, for at adskille valleproteinet fra laktosen, og andre ingredienser i flydende valle. Det koncentrerede flydende valleprotein oprenses og koncentreres yderligere, hvorefter det tørres, og efterfølgende kan bruges til produktion af det whey proteinpulver vi alle kender.

Kasein proteinpulver

Kasein er som nævnt den anden proteinbestanddel i mælk. Kasein bruges også til fremstilling af proteinpulver. Kasein proteinpulver har den fordel, at det tager længere tid om at blive fordøjet og optaget, og det egner sig derfor glimrende til indtagelse lige inden sengetid. Det betyder, at der er tilgængelige aminosyrer i kroppen længere ind i natten. Det skal dog nævnes, at kasein proteinpulver indeholder en større mængde laktose. Så laktoseintolerante bør i stedet for vælge whey proteinpulver, som i Bodylab Whey 100 Extra Pure varianten stort set ikke indeholder laktose.

Ris proteinpulver

Når folk tænker på gode proteintilskud af høj kvalitet, så tænker de typisk på valleprotein, kasein, soja eller måske æggehvideprotein. Det er de færreste som betragter ris proteinpulver som et proteinprodukt af høj kvalitet, og med en imponerende aminosyreprofil. Men faktum er dog, at protein udvundet fra brune ris, er en fremragende kilde til proteinpulver. Godt nok indeholder brune ris kun en begrænset mængde protein, men når proteinindholdet i brune ris opkoncentreres, så kan man faktisk fremstille et proteinpulvertilskud med et meget højt indhold af protein, og en imponerende aminosyreprofil. Og så er det 100 % laktosefri.

Soja proteinpulver

Soja proteinpulver har ikke samme popularitet inden for fitnessmiljøet som andre proteinpulvertyper har. Dette skyldes til dels myter opstået omkring sojaprotein, men også at kvaliteten af nogle af de tilgængelige sojaproteinprodukter, ikke er optimal. Sojaprotein, der er koldtvands-ekstraheret og filtreret skånsomt, har dog bevaret sine oprindelige, unikke egenskaber, og fungerer som en glimrende kilde til protein med samme PDCAAS-score som whey proteinpulver. 

Sojaprotein er en ideel proteinkilde, hvis man har problemer med at nedbryde laktosen i de almindelige proteinkilder - og/eller ikke spiser produkter af animalsk oprindelse.

Æggeproteinpulver

Æggeproteinpulver omtales ofte som proteinpulver af den højeste kvalitet af eksperter - og der er noget som snakken. Proteinerne fra æg har en høj biologisk værdi (BV) og æggeproteinpulver indeholder alle 8 essentielle aminosyrer samt store mængder af de forgrenede aminosyrer. Mange af de målemetoder man bruger til at beregne kvaliteten af et givent protein, tager udgangspunkt i æg, netop fordi æg har en formidabel aminosyreprofil, og en meget høj biologisk værdi. Og ligesom med risproteinpulver og sojaproteinpulver, så indeholder æggeproteinpulver ingen laktose. 

Det kan dog stadigvæk være forvirrende at skulle købe proteinpulver for første gang - ja, det kan være forvirrende selv 8. gang, idet valgmulighederne er mange. Vi modtager dagligt en del spørgsmål omkring proteinpulver fra vores kunder. Spørgsmålene spænder vidt – lige fra hvor meget protein, man skal indtage pr. dag til, hvorvidt proteinpulver er skadeligt. Nedenfor har vi samlet spørgsmål og svar på nogle af de oftest stillede spørgsmål omkring vores proteinprodukter.

Spørgsmål:

Har du nogle spørgsmål eller kommentarer? Deltag her: