• Dansk proteinpulver
  • Dag-til-Dag
  • Fri fragt over 399,-
  • Fragt: Kun 29,- | Gratis over 299,-
  • E-mærket

Brug for hjælp? 96 525 525

Bestil inden 16:0016:00

Næste afsendelse

00: 00: 00

Så sender vi i dag

Leveres mandag med GLS

Proteinpulver og bumser/uren hud?

Proteinpulver Bodylab Whey 100 Banner

Der er meget der tyder på, at mælk kan give bumser og uren hud. En undersøgelse(1) fra Harvard Universitetet i USA, fra 2005, viste, at der muligvis er en sammenhæng mellem det at drikke mælk og udvikle akne.

Skummetmælk er tilsyneladende værst

I undersøgelsen blev 47.355 kvinder bedt om at besvare en række spørgsmål, som relaterede sig til den kost de fulgte da de var teenagere. Undersøgelsen viste en sammenhæng mellem indtaget af mælk og forekomsten af bumser og uren hud.

Tendensen viste, at de kvinder, der drak mere end tre glas mælk om dagen, havde forøget risiko for hudproblemer. Det overraskende var, at dem som drak skummetmælk, frem for andre typer af mælk, havde de største hudproblemer. Det var overraskende fordi skummetmælk indeholder meget lidt fedt.

Det tyder derfor ikke på, at årsagen skyldes fedtet i mælken, men snarere at komponenter i mælken øger insulin-niveauet i blodet, som igen øger hormonproduktionen, som så medfører en øget talg produktion.

Undersøgelsen har flere fejlkilder

Selvom meget tyder på, at der er en forbindelse mellem indtaget af mælk, og bumser/uren hud, så kan man ikke rigtigt konkludere noget endegyldigt ud fra den specifikke undersøgelse. Man skal huske på, at det er mere udbredt at anvende forskellige hormoner for at få køer til at vokse hurtigere i USA end det er i Danmark.  I USA har det siden 1994 været lovligt at anvende bovint væksthormon i både mælke- og kødproduktion, mens det er i Europa slet ikke er tilladt at bruge hormoner på malkekvæg.  Så måske skal forklaringen findes der.

Fænomenet eksisterer, men forklaringen udebliver

Selvom det er blevet fastslået, at indtag af mælkeprodukter kan give bumser/uren hud, så er det ikke klart om dette er knyttet til mælkeproteiner, laktose eller fedtstoffer i mælken eller måske kan det endda være flere komponenter der spiller ind. Der er flere årsager til at undgå mælkefedt, da det er usundt i sig selv, men det er laktose og mælkeproteinerne derimod ikke i sig selv.

Ønsker du et proteinpulver der ikke er baseret på mælk, kan du anvende et produkt som fx Bodylab Soja Proteinpulver.

I samme forbindelse kan naturligvis nævnes vigtigheden af, at undgå kosttilskud forurenet med anabolske steroider. En ofte set bivirkning ved brug af anabolske steroider er uren hud. Læs mere om kosttilskud og doping her.

 

Kilde:

(1)J Am Acad Dermatol. 2005 Feb;52(2):207-14.

High school dietary dairy intake and teenage acne.

Adebamowo CA, Spiegelman D, Danby FW, Frazier AL, Willett WC, Holmes MD.

Spørgsmål:

Har du nogle spørgsmål eller kommentarer? Deltag her:

Facebook

114.000 +

Instagram

65.300 +

Bliv en del af Team Bodylab

Vil du have træningsinspiration, eksklusive tilbud og rabatkoder sendt direkte til dig? Tilmeld dig i dag, og få alle fordelene.

Du er nu en del af Team Bodylab

Bodylab og vores partnere anvender cookies til at give dig den bedst mulige personlige oplevelse på vores hjemmeside, samt til annoncering og analyse.