• Dansk proteinpulver
  • Dag-til-Dag
  • Fri fragt over 399,-
  • Fragt: Kun 29,- | Gratis over 299,-
  • E-mærket

Brug for hjælp? 96 525 525

Bestil inden 16:0016:00

Næste afsendelse

00: 00: 00

Så sender vi i dag

Leveres mandag med GLS

Hvad kan man opnå uden steroider?

Anabolske steroider og andre muskelopbyggende medikamenter er blevet en større del af motionist bodybuilding end det nogensinde har været. Derfor er det også svært for mange at vurdere hvor langt man egentlig kan komme uden brugen af doping. For hvem tager noget, og hvem gør ikke? Og det er bestemt ikke noget let spørgsmål at besvare, for det afhænger af mange forskellige faktorer.

Genetik spiller en afgørende rolle

Det er næsten umuligt at give et dækkende svar på spørgsmålet, for der er uhyrligt stor forskel på, hvor godt folk reagerer på træning og kost. Talent for at bygge muskler kan godt give lige så vilde resultater som dopingstoffer, men vi kan jo aldrig vide hvem der er clean og hvem der ikke er. Det ændrer dog ikke på det grundlæggende faktum, at man kan ændre sin krop ganske meget med træning, om det så er for at få større muskler, tabe sig, blive mere udholdende eller noget helt andet. Som udgangspunkt udgør muskelmassen 30-40% af kropsvægten i utrænede mænd. For langt de fleste er det muligt inden for 1-2 år at øge dette til 40-50% og efter 3-5 år til 50-60%, men det er kun kvalificeret gætværk. Hvis man gerne vil nå de gode langsigtede resultater er det ikke så vigtigt om man træner HIT eller HST (arbitrære eksempler), bare man bliver ved med at træne og spise ordentlig og ikke lige ”slacker” den 2 måneder hvert år på grund af sommerferie.

Kast et blik på de gamle bodybuildere

Hvis man vil have et konkret bud på hvad der kan lade sig gøre, så bør man kaste et blik på de gamle bodybuildere fra 1930’erne, 40’erne og 50’erne. Anabolske steroider blev først en del af jernsporten i slutningen af 1950’erne og starten af 60’erne, da løfterne fra York Barbell Club begyndt at eksperimentere med dem. Så bodybuildere som John Grimek og Steve Reeves var med stor sandsynlighed 100 % drug-free. Om ikke andet i de tidlige år af deres karriere.

Man kan læse mere om John Grimek, og det han har opnået inden for bodybuilding og vægtløftning, i denne artikel.

Der findes naturligvis også mange lovlige kosttilskud, som proteinpulver, kreatin og aminosyrer.

,

Andre spørgsmål:

Har du nogle spørgsmål eller kommentarer? Deltag her:

Facebook

114.000 +

Instagram

65.300 +

Bliv en del af Team Bodylab

Vil du have træningsinspiration, eksklusive tilbud og rabatkoder sendt direkte til dig? Tilmeld dig i dag, og få alle fordelene.

Du er nu en del af Team Bodylab

Bodylab og vores partnere anvender cookies til at give dig den bedst mulige personlige oplevelse på vores hjemmeside, samt til annoncering og analyse.