• Dansk proteinpulver
  • Dag-til-Dag
  • Fri fragt over 399,-
  • Fragt: Kun 29,- | Gratis over 299,-
  • E-mærket

Brug for hjælp? 96 525 525

Bestil inden 16:0016:00

Næste afsendelse

00: 00: 00

Så sender vi i dag

Leveres mandag med GLS

Medfører kreatin væskeophobning?

Kreatin fra Bodylab

Kreatin er et af de mest brugte præstationsfremmende kosttilskud på markedet. Og med god grund. Effekten af kreatin er veldokumenteret(1), og samtidig er kreatin stort set bivirkningsfrit. Så det er forståeligt nok, at kreatin har opnået den popularitet og udbredelse som det har. Vi får ofte spørgsmål som relaterer sig til kreatin. Et af de spørgsmål som vi hyppigt får, handler om hvorvidt kreatin giver væskeophobninger.

Kreatin lagres i musklerne

Kreatin lagres i musklerne som kreatinfosfat. Når kreatinet lagres i muskelcellerne, så lagres der samtidig en vis mængde væske. Det er derfor folk ofte oplever en hurtig vægtøgning, når de starter på kreatin. Det vil typisk være en øgning som ligger i omegnen af 0,8 til 2,9 procent af ens kropsvægt. Det er dog positivt, da det giver cellerne en ekstra stimuli, der får dem til at vokse mere, end de ville have gjort uden den ekstra kreatin.

Kreatin giver ikke væskeretention i underhuden

Det skal dog siges, at denne væskeretention udelukkende sker inde i muskelcellen. Når folk påstår, at man bliver mere ”væsket” i underhuden, og bliver mere rund i hovedet, når man tager kreatin, så er det ikke korrekt. Kreatin lagres i musklerne, og det er der væskeophobningen sker. Ikke i underhuden.

Hvad er forklaringen så?

Men hvorfor oplever visse personer så alligevel, at deres definition bliver forringet? Det kan der være flere mulige forklaringer på. Det kan skyldes et ringe kreatinprodukt, som indeholder for meget salt, hvilket kan bidrage til at øge væskeophobningen. Det kan også skyldes det faktum, at folk ofte spiser mere for at øge muskelvægten, når de er på kreatin, og at det derfor skyldes den ekstra mad. Der er også mange som blander deres kreatin op i en kulhydratholdig drik. Ekstra kulhydrater kan godt have en negativ effekt på definitionen. Der kan reelt være mange forklaringer på at folk oplever, at deres definition bliver forringet når de er på kreatin. En ting er dog sikkert. Det er ikke kreatinet som er årsag til det. For den væske som lagres sammen med kreatin, lagres i muskelcellen.

 

Kilde:

(1)J Int Soc Sports Nutr. 2012; 9: 33.

Published online 2012 Jul 20. doi:  10.1186/1550-2783-9-33

PMCID: PMC3407788

Creatine supplementation with specific view to exercise/sports performance: an update

Robert Cooper, Fernando Naclerio, Judith Allgrove and Alfonso Jimenez

(2)J Strength Cond Res. 2003 Nov;17(4):817-21.

Creatine monohydrate supplementation on body weight and percent body fat.

Kutz MR, Gunter MJ

Spørgsmål:

Har du nogle spørgsmål eller kommentarer? Deltag her:

Facebook

114.000 +

Instagram

65.300 +

Bliv en del af Team Bodylab

Vil du have træningsinspiration, eksklusive tilbud og rabatkoder sendt direkte til dig? Tilmeld dig i dag, og få alle fordelene.

Du er nu en del af Team Bodylab

Bodylab og vores partnere anvender cookies til at give dig den bedst mulige personlige oplevelse på vores hjemmeside, samt til annoncering og analyse.