• Dansk proteinpulver
  • Dag-til-Dag
  • Fri fragt over 399,-
  • Fragt: Kun 29,- | Gratis over 299,-
  • E-mærket

Brug for hjælp? 96 525 525

Bestil inden 16:0016:00

Næste afsendelse

00: 00: 00

Så sender vi i dag

Leveres mandag med GLS

Kan kosttilskud indeholde steroider / doping?

Der findes talrige eksempler på, at kosttilskud og naturpræparater har været forurenet med forbudte stoffer, som ikke har været opført på indholdsdeklarationen. I et tysk studie fra 2003 har man screenet 634 kosttilskud for indhold af rester af anabolske steroider (Geyer et al., 2004). Studiet afslørede, at 15% (!!) af kosttilskuddene indeholdt metabolitter af nandrolon eller testosteron (anabolske steroider).

Enten er de forbudte stoffer tilsat bevidst for at øge kosttilskuddets virkning eller også er kosttilskuddet produceret på produktionsanlæg, som også anvendes til produktion af ulovlige stoffer. Bliver produktionsanlægget ikke rengjort tilstrækkeligt imellem de forskellige produkter kan der sidde rester af de ulovlige stoffer tilbage i produktionsanlægget, som kan forurene det efterfølgende parti kosttilskud. Selv meget små mængder kan spores i en dopingtest hvilket jo har åbenlyse implikationer for sportsfolk, som potentielt skal testes.

I 2002 gennemførte International Olympic Committee (IOC) en lignende analyse af 634 kosttilskud, som kan købes i butikker og på internettet. Produkterne var købt i 13 lande fra 215 forskellige firmaer. Denne undersøgelse tegnede samme billede som den ovennævnte tyske undersøgelse fra 2003.

Et studie fra 2013, lavet af Andreas Kimergård fra Århus Universitet, viser at 23 ud af 24 kosttilskud, indeholder rester af anabolske steroider. I forhold til det nye studie skal det dog nævnes, at undersøgelsen er baseret på høj-risiko kosttilskud, som reklamerer med at indeholde et eller flere stoffer, som hæmmer omdannelsen af testosteron eller på anden måde øger testosteronniveauet. Undersøgelsen siger derfor ikke meget om hvor stort problemet er, i forhold til mere almindelige kosttilskud som proteinpulver, kreatin mv. Problemet burde i dag være noget mindre, da det er blevet forbudt, at anvende pro-hormoner i kosttilskud i USA, og mange andre dele af verden.

Problemet med kontaminering af kosttilskud kan dog undgås 100 %, hvis man udelukkende køber dansk produceret proteinpulver og andre kosttilskud. Ikke bare produkter fra danske sider, men produkter som er rent faktisk er produceret og pakket i Danmark. Det betyder nemlig, at de er omfattet af den danske fødevarelovgivning, som er en af de skarpeste i verden.

Læs her om mælk og væksthormoner.

,

Andre spørgsmål:

Har du nogle spørgsmål eller kommentarer? Deltag her:

Facebook

114.000 +

Instagram

65.300 +

Bliv en del af Team Bodylab

Vil du have træningsinspiration, eksklusive tilbud og rabatkoder sendt direkte til dig? Tilmeld dig i dag, og få alle fordelene.

Du er nu en del af Team Bodylab

Bodylab og vores partnere anvender cookies til at give dig den bedst mulige personlige oplevelse på vores hjemmeside, samt til annoncering og analyse.