• Status
  • Dag-til-Dag
  • Fri fragt over 299,-
  • Fragt: Kun 29,- | Gratis over 299,-
  • E-mærket

Brug for hjælp? 96 525 525

Bestil inden 16:0016:00

Næste afsendelse

00: 00: 00

Så sender vi i dag

Leveres mandag med GLS

Indeholder whey proteinpulver gluten eller hvede protein?

Proteinpulver Bodylab Whey 100 Banner

Der er rigtigt mange som gerne vil undgå gluten og hvede i deres kost. Derfor får vi ofte spørgsmålet om hvorvidt whey proteinpulver indeholder gluten- eller hvedeprotein. Whey proteinpulver indeholder dog hverken gluten- eller hvedeprotein. Men lad os se lidt nærmere på hvad whey proteinpulver er.

Whey er ikke hvede

Det er forståeligt nok, at mange kommer til at tænke på hvedeprotein, når de læser ”whey”. Men whey protein betyder ikke hvede protein. Det betyder valleprotein. Valleprotein er protein af høj kvalitet fra komælk. Mælk indeholder to slags proteiner: kasein (cirka 80%) og valleprotein (cirka 20%). Valleprotein er mere opløseligt end kasein og er også af højere kvalitet. Det er ofte omtalt som det mest næringsrige og "bedste protein" til rådighed.

Whey proteinpulver fremstilles af mælk

Hvis vi ser på Whey proteinpulver, så fremstilles det af mælk. Den friske mælk gennemgår en proces, hvor kaseinet og en del af mælkefedtet skilles fra. Den tilbageværende valle køres igennem en række fine specielle filtre, for at adskille valleproteinet fra laktose og andre ingredienser. Koncentreret flydende valle føres igennem keramiske filtre for yderligere at koncentrere og oprense valleproteinet. Anvendelsen af keramiske filtre er en skånsom proces, og der sker derfor ikke en denaturering af valleproteinet. Produktet kommer derefter ind i et tørretårn, for at fjerne overskydende vand. Slutteligt står man med et whey proteinpulver af høj kvalitet. Så dybest set er whey proteinpulver en form for koncentreret og oprenset mælk på pulverform.

Visse kosttilskud indeholder gluten

Godt nok indeholder vores proteinpulver hverken gluten- eller hvedeprotein, men det skal dog siges, at nogle proteinbarer og proteindrikke indeholder gluten. Så man bør altid tjekke næringsdeklarationen før køb af disse produkter, hvis man vil være sikker på at undgå gluten, eller for den sags skyld andre ingredienser, som man ikke ønsker som værende en del af ens diæt. 

Spørgsmål:

Har du nogle spørgsmål eller kommentarer? Deltag her: