• Dansk proteinpulver
  • Dag-til-Dag
  • Fri fragt over 399,-
  • Fragt: Kun 29,- | Gratis over 299,-
  • E-mærket

Brug for hjælp? 96 525 525

Bestil inden 16:0016:00

Næste afsendelse

00: 00: 00

Så sender vi i dag

Leveres mandag med GLS

Hvornår skal man drikke proteinpulver?


Proteinpulver er det mest brugte kosttilskud overhovedet, og med god grund. For proteiner er opbygget af aminosyrer, og aminosyrerne er ”byggeklodserne” kroppen bruger, når den skal opbygge nyt muskelvæv, men der er mange, som er i tvivl om, hvornår de skal drikke deres proteinpulver. Det kigger vi nærmere på her.
 

Hvornår skal man drikke sit proteinpulver?

Sagen er faktisk den, at det ikke står skrevet i sten, hvornår man skal drikke sit proteinpulver. Proteinpulver er det mest alsidige kosttilskud overhovedet, og måske er det her, vi skal starte – ved ordet ”tilskud”, for proteinpulver er ikke et kosttilskud med en isoleret effekt – det er ikke sådan, at når man drikker en proteinshake, så sætter man automatisk gang i en muskelopbyggende proces. Det er langt mere komplekst end dette. Der skal også være et overskud af kalorier, og den rette træningsmæssige stimuli skal være til stede. Proteinpulver er et supplement til en fornuftig kostplan, og det bør altid være kosten, som forsyner os med hovedparten af den protein, vi dagligt har brug for. Folk, som dyrker intens styrketræning på daglig basis, har brug for op imod 2 gram protein pr. kg legemsvægt pr. dag, men det bør som sagt primært komme fra kosten. Det vil sige proteinrige fødevarer som kød, æg, mælk, fisk, fjerkræ osv.
 
Men der er absolut intet galt i at supplere med 1-2 proteinshakes pr. dag, hvis man har problemer med at få dækket sit proteinbehov via kosten, men hvornår skal man så drikke disse proteinshakes? Her er mulighederne mange. Mange vælger at drikke en proteinshake lige efter træning, og det er også en ganske fin ide, men lige netop dette kommer vi mere ind på i næste afsnit. Man kan også vælge at drikke en proteinshake som et mellemmåltid sammen med et stykke frugt eller supplere et proteinfattigt måltid med en proteinshake for at give måltidet en mere komplet sammensætning. Der er som sagt mange muligheder, og det står som sagt ikke skrevet i sten. Det er i store træk op til den enkelte, og hvornår behovet for protein opstår.

Protein pulver shake
 

Proteinpulver før eller efter træning?

De, som bruger proteinpulver i forbindelse med træning, er ofte i tvivl om, hvorvidt de skal indtage det inden træning eller efter træning. Det gør faktisk ikke den store forskel, om hvorvidt man indtager sit proteinpulver inden træning, eller om man gør det efter træning. Det er dog i denne henseende vigtigt at pointere, at vigtigheden ved en proteinshake inden eller efter træning er langt mindre end vigtigheden ved at få dækket det totale daglige behov for protein. Konsekvensen ved ikke at få dækket det daglige behov for protein er langt større, end om der går 1, 2 eller 3 timer, før man får drukket sin proteinshake efter endt træning. Det er noget som er værd at skrive sig bag øret.
 
Proteinpulver dosering
 
Og nu vi er ved det, så er det væsentligt at kigge lidt på, hvilken proteinpulverdosering man skal anvende. Proteinpulverdosering er nemlig en meget misforstået størrelse. Der er mange, som tror, man skal drikke proteinshakes, som indeholder 40 eller 50 gram protein pr. shake. Det er spild af proteinpulver at lave så store shakes.
 
Når vi snakker om proteinpulverdosering, så siger man normalt, at man skal have 0,33 gram protein x din kropsvægt efter styrketræning. For langt de fleste betyder det, at en proteinshake, som indeholder omkring 20-35 gram protein, er rigeligt. Der er absolut ingen grund til at indtage mere end dette.  
 

Har du nogle spørgsmål eller kommentarer? Deltag her:

Facebook

114.000 +

Instagram

65.300 +

Bliv en del af Team Bodylab

Vil du have træningsinspiration, eksklusive tilbud og rabatkoder sendt direkte til dig? Tilmeld dig i dag, og få alle fordelene.

Du er nu en del af Team Bodylab

Bodylab og vores partnere anvender cookies til at give dig den bedst mulige personlige oplevelse på vores hjemmeside, samt til annoncering og analyse.