• Dansk proteinpulver
  • Dag-til-Dag
  • Fri fragt over 399,-
  • Fragt: Kun 29,- | Gratis over 299,-
  • E-mærket

Brug for hjælp? 96 525 525

Bestil inden 16:0016:00

Næste afsendelse

00: 00: 00

Så sender vi i dag

Leveres mandag med GLS

Væksthormon - hvad er det?

Hormoner er stoffer, der regulerer kroppens funktioner via blodet. Et eksempel herpå kunne være insulin, som bliver produceret i bugspytkirtlen og udskilt i blodet. Her tjener insulin det formål at regulere blodsukkerbalancen. Hormoner kan inddeles i 5 grupper. Det hormon vi kigger nærmere på her, er væksthormon.

Væksthormon er et peptidhormon (proteinhormon)

Peptidhormoner er proteiner med hormoneffekt. De kan variere meget i størrelse. Nogle peptidhormoner er så små, at de kun er opbygget af 3 aminosyrer, og kaldes derfor for tripeptider. Peptidhormoner som er opbygget af mange forskellige aminosyrer kaldes polypeptider. Insulin er eksempelvis opbygget af 51 aminosyrer. Nogle peptidhormoner er så store, at de klassificeres som proteinhormoner. Væksthormon er et meget stort peptidhormon, og hører derfor hjemme i klassen af proteinhormoner.

Væksthormon styrer højdevæksten

Væksthormon, oftest kendt som hGH (human growthhormone), er et peptidhormon, som i barndommen er ansvarlig for vores højdevækst. Som voksen sker der ikke mere højdevækst (HGH eller ej) og dets primære funktion her er at stimulere fedtforbrænding og proteinsyntese i bindevæv (sener og brusk), men det er uklart hvorvidt der er en reel effekt på muskulaturen. I flere forsøg har administration af HGH vist sig ikke at være styrkeforøgende, hvilket det måtte forventes at være såfremt det skulle give store muskler. Det er muligt at effekterne af HGH er anderledes i samspil med anabolske steroider eller andre peptidhormoner. Undertiden ser man også meget voldsomme doser brugt i bodybuildingmiljøet, hvilket måske har andre effekter end dem man har beskrevet i den faglige litteratur.

Væksthormoner har mange bivirkninger

Brugen af væksthormoner er forbundet med mange bivirkninger, og en stor del af disse bivirkninger kan være ret alvorlige. Det er bivirkninger som væskeophobninger i kroppen, hjerte- og karsygdomme, ledsmerter, muskelsmerter, diabetes, forhøjet blodtryk, øget størrelse på indre organer osv. Specielt påvirkningen af hjertet kan være alvorlig. Væksthormon har en negativ indvirkning på bindevævet i hjertet, og gør at hjertet bliver mere ”stift”. Det kan nedsætte pumpekraften i meget alvorlig grad. 

Om Bodylab.dk: Bodylab.dk er producent og forhandler af høj kvalitet kosttilskud som proteinpulver, slankepiller og aminosyrer. Bodylab holder til i Nordjylland i den lille by Hadsund.

,

Andre spørgsmål:

Har du nogle spørgsmål eller kommentarer? Deltag her:

Facebook

114.000 +

Instagram

65.300 +

Bliv en del af Team Bodylab

Vil du have træningsinspiration, eksklusive tilbud og rabatkoder sendt direkte til dig? Tilmeld dig i dag, og få alle fordelene.

Du er nu en del af Team Bodylab

Bodylab og vores partnere anvender cookies til at give dig den bedst mulige personlige oplevelse på vores hjemmeside, samt til annoncering og analyse.