• Dansk proteinpulver
  • Dag-til-Dag
  • Fri fragt over 299,-
  • Fragt: Kun 29,- | Gratis over 299,-
  • E-mærket

Brug for hjælp? 96 525 525

Bestil inden 16:0016:00

Næste afsendelse

00: 00: 00

Så sender vi i dag

Leveres mandag med GLS

Hvad er fordøjelighed?

Der er mange ting man som forbruger er opmærksom på, når man køber proteinpulver. Ting som pris, smag, kvalitet og proteinpulverets egenskaber spiller en væsentlig rolle. Men hvad er kvalitet? Og hvad snakker man om, når man snakker om proteinets egenskaber? Disse ting er nemlig noget den gennemsnitlige forbruger ikke tænker over. Ting som mejeriteknisk kvalitet, ernæringsmæssig kvalitet, fordøjelighed og den biologiske aktivitet.

Ernæringsmæssig kvalitet og fordøjelighed interesserer mest

De fleste er nok mest interesseret i den ernæringsmæssige kvalitet, samt proteinpulverets fordøjelighed. Når man taler om ernæringsmæssig kvalitet så refererer man til, hvor effektivt kroppen kan optage kvælstoffet fra en given proteinkilde. Set i forhold til hvor stor en del af det indtagne protein der bruges til at bygge proteiner i kroppen, er det særligt vigtigt at proteinkilden indeholder alle 8 af de essentielle aminosyrer, da mangel på en enkelt af disse fører til at kroppen ikke kan bygge sine egne proteiner og at de andre aminosyrer dermed forbrændes og bruges til energi, i stedet for at bygge proteiner i kroppen. Så aminosyrer sammensætningen spiller også en væsentlig rolle, når man snakker om den ernæringsmæssige kvalitet af proteiner.

Hvad dækker fordøjelighed over?

Fordøjeligheden er bestemt af flere ting. I et sammensat måltid kan fedt og et meget stort fiberindhold reducere evnen til at optage næringsstoffer fra tarmen og i rene proteinkilder, som i forskellige slags pulver spiller proteinernes egne egenskaber som opløselighed ind. Fordøjeligheden refererer både til, om en fødevare passerer gennem fordøjelseskanalen uden gener, men også til hvor meget af proteinet der optages fra en fødevare. Fra et kvalitetsproteinpulver optages 95-100 % af alt proteinet og i sammensatte måltider er det omkring 85-100 %.

Er kornstørrelsen i pulveret stor, kan fordøjeligheden også påvirkes negativt, dog ikke så negativt at det har nogen udtalt relevans.

Andre spørgsmål:

Har du nogle spørgsmål eller kommentarer? Deltag her:

Facebook

114.000 +

Instagram

65.000 +

Bliv en del af Team Bodylab

Vil du have træningsinspiration, eksklusive tilbud og rabatkoder sendt direkte til dig? Tilmeld dig i dag, og få alle fordelene.

Du er nu en del af Team Bodylab

Bodylab og vores partnere anvender cookies til at give dig den bedst mulige personlige oplevelse på vores hjemmeside, samt til annoncering og analyse.