• Dansk proteinpulver
  • Dag-til-Dag
  • Fri fragt over 399,-
  • Fragt: Kun 29,- | Gratis over 299,-
  • E-mærket

Brug for hjælp? 96 525 525

Bestil inden 16:0016:00

Næste afsendelse

00: 00: 00

Så sender vi i dag

Leveres mandag med GLS

BST - hvad er det med køer og væksthormon?

Proteinpulver Bodylab Whey 100 Banner

BST står for bovint somatotropin, hvilket faktisk bare betyder ko-væksthormon. Pattedyrs mælkeproduktion stiger i forbindelse med graviditet og henfalder gradvist efterfølgende. BST forhindrer dette henfald og bevarer dermed en høj mælkeproduktion. Derfor har det naturligvis været interessant for landmænd, men det går udover dyrevelfærden og giver rent faktisk også højere niveauer af væksthormon og IGF i mælken.

Specielt har der været debat om, hvorvidt de øgede niveauer af IGF betyder noget for mennesker. Under normale omstændigheder ville mennesker aldrig kunne optage peptidhormoner fra mavesækken, da miljøet i maven ville nedbryde hormoner før de kunne optages. Det har dog vist sig at man i tilstedeværelse af kasein, det mest forekommende protein i mælk, faktisk godt kan optage peptidhormoner fra mavetarmkanalen. Det er dog aldrig blevet påvist, at man kan optage IGF fra mavetarmkanalen i et omfang så det påvirker niveauerne af IGF i blodet. Det står dog fast at BST brug øger risikoen for en lang række sygdomme i BST-behandlet kvæg, specielt yverbetændelse og forekomsten af svangerskabsforstyrrelser.

EU har vurderet at det skal være ulovligt at bruge BST i mælke- og kødproduktion i Europa. I USA har det siden 1994 været lovligt at anvende bovint væksthormon i både mælke- og kødproduktion.

På baggrund af ovenstående, har vi besluttet at vi ikke vil anvende mælkeprodukter (herunder valleproteinpulver) produceret i USA, til fremstilling af vores produkter. Alle mælkeprodukter indkøber vi fra europæiske og new zealandske mejerier, således kan vi garantere at vores proteinpulver ikke indeholder BST behandlet mælk.

Spørgsmål:

Har du nogle spørgsmål eller kommentarer? Deltag her:

Facebook

114.000 +

Instagram

65.300 +

Bliv en del af Team Bodylab

Vil du have træningsinspiration, eksklusive tilbud og rabatkoder sendt direkte til dig? Tilmeld dig i dag, og få alle fordelene.

Du er nu en del af Team Bodylab

Bodylab og vores partnere anvender cookies til at give dig den bedst mulige personlige oplevelse på vores hjemmeside, samt til annoncering og analyse.