• Dansk proteinpulver
  • Dag-til-Dag
  • Fri fragt over 399,-
  • Fragt: Kun 29,- | Gratis over 299,-
  • E-mærket

Brug for hjælp? 96 525 525

Bestil inden 16:0016:00

Næste afsendelse

00: 00: 00

Så sender vi i dag

Leveres mandag med GLS

Primobolan / winstrol / deca / dianabol - er alt lige farligt?

Brugen af anabolske steroider er stærkt stigende. Specielt motionsdoping er eksploderet voldsomt. Det er uheldigt, for det giver opfattelsen, at man kun kan få gode resultater med styrketræning, hvis man supplerer med anabolske steroider. Men er alle medikamenter lige farlige?

Hvilke AAS er farligst?

Primobolan, winstrol, deca og dianabol er blot nogle få af de mange forskellige anabolske steroider der findes, og nej, de er sandsynligvis ikke lige farlige. Lidt groft kan man sige, at jo stærkere en vævsopbyggende effekt et anabolsk steroide har, jo større risiko er der også for bivirkninger, på samme måde som med dosering. Derudover er orale steroider ofte farligere end de injicerbare steroider.

Intet incitament for at vælge at tage steroider

Selvom visse anabolske steroider er farligere end andre, så bør det ikke være et incitament for at vælge at påbegynde en AAS-kur. Uanset om der er tale om en mild type AAS eller om der er tale om de tungere medikamenter, så indebærer det en vis risiko.

Bivirkningerne ved AAS

Anabolske steroider har et meget bredt virkningsspektrum og dermed også en hel række fysiske bivirkninger. Helt generelt kan man sige, at der er nogle bivirkninger som er akutte/forbigående og nogle som er helt eller delvist kroniske. De akutte er dem, som kun ses så længe der er anabolske steroider i kroppen og de kroniske er de effekter der bliver i kroppen, selv efter steroiderne er ude. For både de akutte og de kroniske bivirkninger gælder det, at jo større doser, jo større bivirkninger. For de kroniske bivirkninger gælder det, at effekten akkumuleres over lang tid. Det vil sige at nogle bivirkninger kigger frem efter to kure, og nogle andre først efter 10 kure og selvfølgelig er der en voldsom stor forskel imellem individer med hensyn til dette.

De akutte bivirkninger der oftest ses er:

 - forhøjet blodtryk
 - fedtet hud/akne
 - nedsat egenproduktion af testosteron
 - forringet kolesteroltal
 - træthed eller let øget irritabilitet (afhængig af hvilke medicintyper der er tale om) 

Generelt tager det flere kure før de kroniske bivirkninger begynder at indfinde sig, men når de gør, er de mest hyppige kroniske bivirkninger:

 - fremskyndet skaldethed
 - forstørret prostata
 - stivere hjertemuskel
 - depression

Bivirkningerne ved længere tids dopingbrug, er dårligt belyst idet det er svært at sætte ordentlige studier op, fordi dopingbrug er så tabuiseret. På den ene side er der mange kontrollerede forsøg med anabolske steroider, der har dokumentet ingen eller få bivirkninger ved 3-4 måneders behandling med steroider, selv i rimeligt høje doser. På den anden side findes der hundredvis af case studies, som dokumenterer organsvigt, depression eller andre alvorlige bivirkninger efter brugen af anabolske steroider. Dette misforhold forklares sandsynligvis ved, at det akkumulerede forbrug af anabolske steroider skal over en vis tærskelværdi, førend bivirkningerne for alvor begynder at kigge frem. Et enkelt studie har fulgt dødeligheden af steroide brugere over 12 år og fundet en klart øget dødelighed, primært på grund af hjertekarsygdomme og selvmord. I forhold til baggrundsbefolkninger så det kan sagtens slås fast, at der altså er nogle sundhedsmæssige problemer forbundet med at bruge anabolske steroider, men problemet er stadig ikke særligt godt belyst.

,

Andre spørgsmål:

Har du nogle spørgsmål eller kommentarer? Deltag her:

Facebook

114.000 +

Instagram

65.300 +

Bliv en del af Team Bodylab

Vil du have træningsinspiration, eksklusive tilbud og rabatkoder sendt direkte til dig? Tilmeld dig i dag, og få alle fordelene.

Du er nu en del af Team Bodylab

Bodylab og vores partnere anvender cookies til at give dig den bedst mulige personlige oplevelse på vores hjemmeside, samt til annoncering og analyse.