• Dansk proteinpulver
  • Dag-til-Dag
  • Fri fragt over 299,-
  • Fragt: Kun 29,- | Gratis over 299,-
  • E-mærket

Brug for hjælp? 96 525 525

Bestil inden 16:0016:00

Næste afsendelse

00: 00: 00

Så sender vi i dag

Leveres mandag med GLS

Kalorietælling - er det nødvendigt?

Hvis man ønsker at skille sig af med de overflødige kg, så er det vigtigt, at man har et overblik over hvad man putter i munden. Hvis man bare spiser som man har lyst til, også selvom det er sunde fødevarer, så kan det kalorieantal man indtager på daglig basis svinge med mange 100 kalorier. Og det er ikke videre befordrende for et stabilt vægttab. Men er man tvunget til at tælle kalorier, eller kan man komme uden om dette?

Madkontrol er ikke nødvendigvis en god ting

Generelt er det en dårlig ide at få et forhold til sin mad, hvor man vejer sin mad minutiøst idet ens forhold til mad kan blive forskruet, og man kan få svært ved at forholde sig til sin naturlige appetit, men derfor kan man sagtens have en kostplan. Endvidere kan det i praksis godt blive for besværligt at veje og beregne forskellige måltider hver eneste gang man spiser, hvilket kan føre til en ensformig kost, bestående af stegt kylling og frosne grøntsager fra netto. Dette er en meget normal praksis for konkurrencebodybuildere, men den gennemsnitlige motionist behøver ikke nødvendigvis at køre det sådan.

Man behøver reelt ikke kende sit kalorieindtag

Strengt taget har man ikke behov for at kende sit kalorie- og ligevægtsindtag. Hvis man tager på, spiser man mere end man bruger og omvendt hvis man taber sig.

Hvis ens kost normalt er rimelig homogen, kan det godt lade sig gøre at skære i den ved fx at reducere/fjerne forskellige komponenter i ens kost og så regne ud hvad den reduktion giver per dag – og omvendt hvis målet er muskelvækst. På denne måde kan man ofte lave betragtelige justeringer i indtaget uden at komme til at veje og måle alt hvad man indtager. Denne måde at gøre det på forudsætter selvfølgelig at man ikke begynder at spise mere i resten af ens kost.

Andre spørgsmål:

Har du nogle spørgsmål eller kommentarer? Deltag her:

Facebook

114.000 +

Instagram

65.000 +

Bliv en del af Team Bodylab

Vil du have træningsinspiration, eksklusive tilbud og rabatkoder sendt direkte til dig? Tilmeld dig i dag, og få alle fordelene.

Du er nu en del af Team Bodylab

Bodylab og vores partnere anvender cookies til at give dig den bedst mulige personlige oplevelse på vores hjemmeside, samt til annoncering og analyse.