• Dansk proteinpulver
  • Dag-til-Dag
  • Fri fragt over 399,-
  • Fragt: Kun 29,- | Gratis over 299,-
  • E-mærket

Brug for hjælp? 96 525 525

Bestil inden 16:0016:00

Næste afsendelse

00: 00: 00

Så sender vi i dag

Leveres mandag med GLS

Efedrin som slankemiddel?

Efedrin (ephedrine på engelsk) er et alkaloid der oprindeligt er isoleret fra Ephedra planten (Ephedra vulgaris). I dag fremstilles efedrin også syntetisk.

efedrin

Efedrin er et forholdsvis stærkt stimulans, i familie med koffein, nikotin, amfetamin og lignende. Efedrin er omfattet af dopingloven, men bliver stadig brugt som slankepulver. Det øger både fedtforbrændingen i sig selv, giver mere energi i energiunderskud (hvilket gør det lettere at træne) og virker appetithæmmende. Derfor virker det rent faktisk, men problemet er at det belaster kredsløbet både via øget blodtryk og puls, hvilket desværre har udløst nogle hjerneblødninger og hjerteanfald, som resulterede i dødsfald. Desuden er der anekdotiske beviser for at det kan være humørforstyrrende, hvilket jo også i sig selv er ret alvorligt. Udover at efedrin er ulovligt, er det også ret dumt at tage noget der, om end sjældent, kan have så alvorlige bivirkninger, for at opnå noget, som er så relativt let, som at tabe sig.

Vægten bliver dikteret af vores vaner og hvis vanerne ikke ændrer sig, vil vægten finde et niveau der passer til vanerne. Vægttab opnået ved hjælp af stimulanser som efedrin, vil nok være sværere at holde end vægttab opnået på den naturlige måde, da man lige præcis ikke har ændret sine vaner.

Mange ulovlige slankepiller indeholder en kombination af efedrin samt koffein pga. en synergistisk virkning mellem de to stoffer.

Efedrin er på dopinglisten, hvilket betyder at du vil blive udelukket fra enhver form for idræt, hvis du har efedrin i kroppen når du bliver testet.

,

Andre spørgsmål:

Har du nogle spørgsmål eller kommentarer? Deltag her:

Facebook

114.000 +

Instagram

65.300 +

Bliv en del af Team Bodylab

Vil du have træningsinspiration, eksklusive tilbud og rabatkoder sendt direkte til dig? Tilmeld dig i dag, og få alle fordelene.

Du er nu en del af Team Bodylab

Bodylab og vores partnere anvender cookies til at give dig den bedst mulige personlige oplevelse på vores hjemmeside, samt til annoncering og analyse.