• Dansk proteinpulver
  • Dag-til-Dag
  • Fri fragt over 399,-
  • Fragt: Kun 29,- | Gratis over 299,-
  • E-mærket

Brug for hjælp? 96 525 525

Bestil inden 16:0016:00

Næste afsendelse

00: 00: 00

Så sender vi i dag

Leveres mandag med GLS

FAQ: Doping

Doping er mere udbredt end nogensinde. Specielt motionsdoping er eksploderet de seneste 10-15 år. Det er blevet moderne at være veltrænet og have store muskler, og synet på doping er blevet mere afslappet. Mange anser det ikke som værende så farligt som det potentielt set kan være. Men doping er farligt. Selvom det måske ikke er det rene arsenik, og selvom mange slipper helskindet igennem et dopingmisbrug, så er der stadigvæk rigtigt mange, som ender op med helbredsproblemer pga. doping.

Hvad er doping?

Der findes mange former for doping. Men de dopingstoffer som hyppigst bruges inden for styrketræning er de såkaldte anabolske steroider, eller androgene anabole steroider (AAS), som de mere korrekt hedder. Anabol betyder opbyggende og androgen betyder mandlig, det vil sige at stoffet er noget som opbygger mandlige træk hos den som tager dem. Men den primære grund til at styrketræningsudøvere tager AAS, skyldes at disse stoffer er ekstremt potente i forhold til opbygning af muskelmasse.

Bivirkninger ved brug af AAS

Bivirkningsprofilen på AAS er ret bred. Man kan få et hav af forskellige bivirkninger. Visse bivirkninger er kønsbestemte. Som med al anden medicin, så er det forskellige fra person til person, om man oplever bivirkninger eller ej, og i givet fald at man får bivirkninger, så er det forskelligt hvor svære de er. Visse bivirkninger er reversible, mens andre bivirkninger er irreversible. De alvorlige og irreversible bivirkninger ses typisk efter mange års misbrug.

Nogle af de fysiske bivirkninger er ens hos både mænd og kvinder. Det drejer sig om udvikling af bumser, leverskader, hurtig vægtforøgelse, hjerteanfald, stigning i kolesterolindholdet i blodet og nedsat forplantningsevne. Derudover er der de kønsbestemte bivirkninger, som hos mænd blandt andet er impotens, skrumpning af testiklerne, prostataforstørrelser, lysere stemme samt væskeophobninger i kroppen. Derudover vil sædkvaliteten være forringet mens man tager AAS, og i op til 6 måneder efter. Hos kvinder ser man ofte øget udvikling af kønsbehåringen, mindskning af bryststørrelse, vækst af klitoris og nedsat forplantningsevne. Kvinder kan også opleve skægvækst, tendens til skaldethed og dybere stemme.

Derudover er der en række psykiske bivirkninger ved brugen af AAS. Når mængden af mandligt hormon stiger, så stiger det psykiske velbefindende også. Det modsatte sker når man stopper. Så vil testosteronniveauet ofte være lavt i tiden efter, og det kan give anledning til depression. Faktisk så alvorlige depressioner, at det for nogen fører til selvmord.

Doping i kosttilskud

Det er blevet et udbredt problem, at man finder doping i kosttilskud. Enten fordi produktet er blevet kontamineret, eller fordi de ulovlige stoffer er blevet tilsat med vilje. Når der sker en kontaminering af et givent kosttilskud, så er det ofte fordi den virksomhed som producerer produktet, også producerer produkter som indeholder ulovlige stoffer. Hvis samme udstyr bruges til at lave prohormoner, så kan rester af disse prohormoner havne i kosttilskuddet.

Hos Bodylab risikerer man ikke at købe kosttilskud som indeholder doping eller dopingrester. Hvad gør vi for at undgå af Bodylabs produkter ikke indeholder forbudte stoffer? Få svaret her samt baggrundsviden omkring steroider og anden doping.

,
 

Spørgsmål:

Fandt du ikke svaret i Doping?

Du kan måske finde svaret på dit spørgsmål i en af vores andre FAQ's.

Har du nogle spørgsmål eller kommentarer? Deltag her:

Facebook

114.000 +

Instagram

65.300 +

Bliv en del af Team Bodylab

Vil du have træningsinspiration, eksklusive tilbud og rabatkoder sendt direkte til dig? Tilmeld dig i dag, og få alle fordelene.

Du er nu en del af Team Bodylab

Bodylab og vores partnere anvender cookies til at give dig den bedst mulige personlige oplevelse på vores hjemmeside, samt til annoncering og analyse.