• Dansk proteinpulver
  • Dag-til-Dag
  • Fri fragt over 399,-
  • Fragt: Kun 29,- | Gratis over 299,-
  • E-mærket

Brug for hjælp? 96 525 525

Bestil inden 16:0016:00

Næste afsendelse

00: 00: 00

Så sender vi i dag

Leveres mandag med GLS

Er sødestoffet aspartam, som typisk anvendes i proteinpulver, farligt?

Proteinpulver Bodylab Whey 100 Banner

Nej, vi har dog alligevel fjernet aspartam fra vores proteinpulver pga. det dårlige rygte aspartam har. Som de danske fødevaremyndigheder dog skriver:

"Aspartam er godkendt som tilsætningsstof efter at have gennemgået meget omfattende undersøgelser på både forsøgsdyr og mennesker. Det er undersøgt hos raske, hos personer med sukkersyge, som må forventes at indtage relativt store mængder, og hos personer med arveligt nedsat evne til at omsætte phenylalanin, et af omdannelsesprodukterne af aspartam. Myndigheder i forskellige lande har uafhængigt af hinanden godkendt anvendelsen af aspartam, og stoffet er blevet vurderet sundhedsmæssigt både af de enkelte landes toksikologer (gifteksperter) og af internationale ekspertkomitéer. Alle undersøgelser slår fast, at anvendelsen af aspartam som tilsætningsstof ikke indebærer nogen sundhedsmæssig risiko. Det gælder både de oprindelige undersøgelser, som blev forelagt myndigheder og uafhængige videnskabelige komitéer inden godkendelsen, og de undersøgelser der indtil i dag er offentliggjort i den videnskabelige litteratur."

Og som en bruger på bodybuilding.dk ganske godt opsummerer:

"Nu har aspartam været fremme i endda rigtig lang tid, og der har været lavet hele populationsundersøgelser på praktisk taget millioner af mennesker, så for såvidt det i det hele taget kan lade sig gøre at "vide" noget, så er det, at aspartambrugere IKKE har nogen statistisk signifikant overrepræsentation i nogen sygdomskategori.

Hvis man ønsker højere sikkerhed end det, kan man faktisk IKKE finde noget som helst at spise eller drikke, - mange fødevarer og de fleste kemikalier er langt dårligere - eller slet IKKE undersøgt i forhold til menneskets helbred, men du har da ret i, at aspartam IKKE er nødvendigt, - det er mikrobølgeovne eller mobiltelefoner for den sag skyld heller IKKE! "

Spørgsmål:

Har du nogle spørgsmål eller kommentarer? Deltag her:

Facebook

114.000 +

Instagram

65.300 +

Bliv en del af Team Bodylab

Vil du have træningsinspiration, eksklusive tilbud og rabatkoder sendt direkte til dig? Tilmeld dig i dag, og få alle fordelene.

Du er nu en del af Team Bodylab

Bodylab og vores partnere anvender cookies til at give dig den bedst mulige personlige oplevelse på vores hjemmeside, samt til annoncering og analyse.