• Dansk proteinpulver
  • Dag-til-Dag
  • Fri fragt over 399,-
  • Fragt: Kun 29,- | Gratis over 299,-
  • E-mærket

Brug for hjælp? 96 525 525

Bestil inden 16:0016:00

Næste afsendelse

00: 00: 00

Så sender vi i dag

Leveres mandag med GLS

Anabolske steroider som lægemiddel?

Anabolske steroider er nok den klasse af medikamenter som hyppigst bruges i dopingøjemed inden for en lang række sportsgrene. De fleste har på den ene eller anden måde hørt om anabolske steroider, men ikke alle ved, at de fleste steroider oprindeligt blev udviklet som lægemiddel til enten mennesker eller dyr.

Anabolske steroider havde en kort karriere som lægemiddel

Godt nok har anabolske steroider ikke den længste karriere som lægemiddel, men det blev faktisk i de tidlige år brugt i forbindelse med flere forskellige lidelser. Blandt andet gav man brandsårsofre anabolske steroider, så de kom sig hurtigere. Det varede dog ikke lang tid før man konkluderede, at de positive sider ved anabolske steroider blev overskygget af de negative.

Anabolske steroider i dag

Som det er nu bruges anabolske steroider kun til virkelig få lidelser. Der spekuleres i om producenterne af et anabolsk steroid som Stromba, der stort set ingen medicinsk anvendelse har længere, udelukkende producerer det med henblik på at det siver over til dopingmiljøet. I Danmark er brug af anabolika ikke generelt anbefalet i forbindelse med sygdomme der giver muskeltab, da der ikke er fundet tilstrækkeligt bevis for at det rent faktisk er gavnligt i det lange løb. Dermed er det kun folk med fejl eller mangler i deres endokrine system, der modtager steroider som del af en erstatningsterapi. Det kan være i forbindelse med operationer efter tumorer i hypofysen eller testiklerne, at det kan være nødvendigt.

Potentielle anvendelsesområder

Man kunne dog sagtens tænke sig, at anabolske steroider kunne tjene et formål i forhold til en række sygdomme, hvor muskelmasse ofte svinder meget hurtigt. Det kunne være AIDS patienter, eller visse patienter med kræft. Livskvaliteten og modstandskraften er ofte noget bedre hos de patienter som formår at bevare muskelmassen. Der er dog noget som optager forskerne(1), men der er stadigvæk ikke noget undersøgelser til at kunne drage en endelig konklusion.

Kilde:

Expert Opin Investig Drugs. 2011 Jan;20(1):87-97. doi: 10.1517/13543784.2011.544651.

Therapeutic effects of anabolic androgenic steroids on chronic diseases associated with muscle wasting.

Woerdeman J1, de Ronde W.

,

Andre spørgsmål:

Har du nogle spørgsmål eller kommentarer? Deltag her:

Facebook

114.000 +

Instagram

65.300 +

Bliv en del af Team Bodylab

Vil du have træningsinspiration, eksklusive tilbud og rabatkoder sendt direkte til dig? Tilmeld dig i dag, og få alle fordelene.

Du er nu en del af Team Bodylab

Bodylab og vores partnere anvender cookies til at give dig den bedst mulige personlige oplevelse på vores hjemmeside, samt til annoncering og analyse.