• Dansk proteinpulver
  • Dag-til-Dag
  • Fri fragt over 399,-
  • Fragt: Kun 29,- | Gratis over 299,-
  • E-mærket

Brug for hjælp? 96 525 525

Bestil inden 16:0016:00

Næste afsendelse

00: 00: 00

Så sender vi i dag

Leveres mandag med GLS

Kreatin bivirkninger?

Kreatin fra Bodylab

Kreatin er nok et af de mest gennemtestede kosttilskud, der findes, og studierne, der er lavet, er enige: kreatin er blandt de mest sikre kosttilskud, der overhovedet findes, og har ingen alvorlige bivirkninger. I forskningslitteraturen findes der ikke stort set ikke en gang case studies af sygdomme, der helt sikkert kan tilskrives kreatin på trods af, at omkring 10 % af alle de penge der bruges i verden på kosttilskud, bruges på kreatinindeholdende tilskud. Der er altså MANGE, som bruger kreatin, men bemærkelsesværdigt få, som ser ud til at have bivirkninger med kreatin.

I kroppen omdannes kreatin til kreatinin, som udskilles meget effektivt fra nyrerne, og derfor ikke udgør en voldsom belastning for kroppens filtreringssystemer. I nyrerne filtreres blodet først, og derefter genoptages det meste af det, der er filtreret fra. Da kreatinin slet ikke genoptages, bruges det som markør for nyrernes evne til at filtrere blodet, så hvis du skal have tjekket nyrerne, er det en god ide at stoppe med kreatinen nogle uger før.

Kreatin er et tungtopløseligt salt, og hvis det ikke indtages med tilstrækkelige mængder væske, kan det trække vand ud i tarmen, hvilket fører til fordøjelsesproblemer som luft i maven og diarre.

Der kan være en marginalt forøget risiko for skinnebensbetændelse ved brug af kreatin hos personer, der i forvejen har tendens til det, og der findes få rapporter om folk, som udvikler kramper, mest i underkroppen. Dette er dog både svagt dokumenteret og hos en meget, meget lille andel af dem, der bruger kreatin.

Det kan ikke understreges nok, at man bør sikre sig, at det kreatintilskud, man køber, både er testet og godkendt. Kreatin, fremstillet og solgt af anerkendte kosttilskudsproducenter og kontrolleret af de danske fødevaremyndigheder, er underlagt meget strenge regler, hvad angår kreatinens renhed. Det sikrer et rent produkt uden skadeligt indhold af bly, cadimium, slufataske, dicyandiamid og dihydrotriazin, creatinin m.v. der kan give skader og andre bivirkninger.

Spørgsmål:

Har du nogle spørgsmål eller kommentarer? Deltag her:

Facebook

114.000 +

Instagram

65.300 +

Bliv en del af Team Bodylab

Vil du have træningsinspiration, eksklusive tilbud og rabatkoder sendt direkte til dig? Tilmeld dig i dag, og få alle fordelene.

Du er nu en del af Team Bodylab

Bodylab og vores partnere anvender cookies til at give dig den bedst mulige personlige oplevelse på vores hjemmeside, samt til annoncering og analyse.