• Dansk proteinpulver
  • Dag-til-Dag
  • Fri fragt over 399,-
  • Fragt: Kun 29,- | Gratis over 299,-
  • E-mærket

Brug for hjælp? 96 525 525

Bestil inden 16:0016:00

Næste afsendelse

00: 00: 00

Så sender vi i dag

Leveres mandag med GLS

Kreatin indtagelse? Hvornår skal kreatin indtages?

Kreatin fra Bodylab

Kreatin er et yderst effektivt kosttilskud med veldokumenteret effekt(1). Der er dog stadig mange myter og misforståelser forbundet med indtagelse af kreatin. Specielt spørgsmål omkring timing og frekvens af kreatin, er emner vi ofte får spørgsmål omkring.

Kreatin har en akkumulativ effekt

Mange kosttilskud har en akut effekt. Det betyder, at de virker kort tid efter indtagelse. Det kunne være kosttilskud som koffein, som virker ret hurtigt efter indtagelse. Herefter aftager virkningen, og man får først samme effekt, når man indtager koffein igen. Sådan virker kreatin ikke. Kreatin har en akkumulativ effekt. Det betyder, at effekten første indtræder efter et stykke tid, når kroppens kreatindepoter er fyldte. Hvis man indledningsvist kører en loadingfase på 1 uge, så vil kreatin depoterne typisk være fyldte efter loadingfasen. Hvis man kører med ”steady-state”-dosering, hvor man kører med 3-5 gram hver dag, så vil depoterne være fyldte efter cirka en måneds tid.

Man skal tage kreatin hver dag

Netop fordi kreatin har en akkumulativ effekt, så er det vigtigt, at man indtager kreatin på daglig basis. Ellers får man aldrig fyldt kreatindepoterne i musklerne op, og så får man aldrig optimal effekt af kosttilskuddet. Der sker dog ikke noget ved at man glemmer det en enkelt dag. Det er fordelen ved den akkumulative effekt. Selv når man stopper med kreatin, så vil der gå et stykke tid før depoterne vender tilbage til normalniveauet.

En fordel at indtage kreatin i forbindelse med træning

At indtage kreatin i forbindelse med træning virker bedre, end hvis det indtages morgen eller aften. Det er også veldokumenteret i litteraturen. Hvorvidt denne mekanisme beror på et stærkere insulinrespons, i forbindelse med træning, er dog ikke belyst. Så på de dage man træner er det en stor fordel at indtage sin kreatin lige efter træning. Eventuelt ved at blande kreatinet op i ens post-workout-proteinshake. På de dage hvor man ikke træner, er det underordnet, om man indtager sit kreatin om morgenen eller aftenen. Her kan man bare vælge det tidspunkt, der passer bedst.

Kilde:

(1)Creatine supplementation with specific view to exercise/sports performance: an update

Robert Cooper1*, Fernando Naclerio1, Judith Allgrove1 and Alfonso Jimenez12

http://www.jissn.com/content/9/1/33

Spørgsmål:

Har du nogle spørgsmål eller kommentarer? Deltag her:

Facebook

114.000 +

Instagram

65.300 +

Bliv en del af Team Bodylab

Vil du have træningsinspiration, eksklusive tilbud og rabatkoder sendt direkte til dig? Tilmeld dig i dag, og få alle fordelene.

Du er nu en del af Team Bodylab

Bodylab og vores partnere anvender cookies til at give dig den bedst mulige personlige oplevelse på vores hjemmeside, samt til annoncering og analyse.