• Dansk proteinpulver
  • Dag-til-Dag
  • Fri fragt over 399,-
  • Fragt: Kun 29,- | Gratis over 299,-
  • E-mærket

Brug for hjælp? 96 525 525

Bestil inden 16:0016:00

Næste afsendelse

00: 00: 00

Så sender vi i dag

Leveres mandag med GLS

Aminosyrer

BCAA & Aminosyrer Banner

Indenfor kemi defineres en aminosyre som et molekyle, der både indeholder en aminogruppe og en carboxylsyregruppe. Det er dog ikke helt den samme definition, som anvendes indenfor biokemi. Her defineres termen aminosyre som et molekyle, hvor aminogruppen og carboxylsyregruppen er forbundet til det samme kulstofatom. Det er også det, man kalder en alfa-aminosyre. Det er dog ikke alle aminosyrer, som har en aminogruppe, og teknisk set burde de ikke klassificeres som en aminosyre. Prolin har eksempelvis ingen aminogruppe, men klassificeres alligevel som en aminosyre, fordi prolin rent funktionelt fungerer ligesom ægte aminosyrer i kroppens celler.

I den menneskelige krop fungerer aminosyrer som byggesten til et hav af forskellige proteiner. Vores DNA indeholder opskriften på proteinstrukturen i en lang række væv, og via proteinsyntesen sammensættes de forskellige aminosyrer til specifikke proteiner.
 

Spørgsmål

Har du nogle spørgsmål eller kommentarer? Deltag her:

Facebook

114.000 +

Instagram

65.300 +

Bliv en del af Team Bodylab

Vil du have træningsinspiration, eksklusive tilbud og rabatkoder sendt direkte til dig? Tilmeld dig i dag, og få alle fordelene.

Du er nu en del af Team Bodylab

Bodylab og vores partnere anvender cookies til at give dig den bedst mulige personlige oplevelse på vores hjemmeside, samt til annoncering og analyse.